Lansare de carte la 15 ani. ”Jurnalul Creionului Tapat” de Cristina Preda

Sala de Lectura – Ceainaria Teatrul ACT si Fundatia Sincretismul Artelor va invita miercuri, 2 martie 2011, de la ora 18:30, la lansarea cartii “Jurnalul Creionului Tapat” de Cristina Preda.
Invitati special cu ocazia lansarii sunt Grupul de muzica Concept Art si actrita Sorina Stefanescu.

La numai 15 ani, Cristina Preda este deja la a doua experienta editoriala si dupa succesul primei carti in 2009 “Tapatel si prietenii lui jucausi”, urmeaza lansarea celui de-al doilea volum de povestiri “Jurnalul Creionului Tapat”.

Cristina Preda s-a nascut intr-o frumoasa zi de Martisor, pe 2 martie 1996.
Inca de mica, i-au placut povestile, atat cele clasice, cat si cele noi, inventate de mama, in care ea era personajul principal.
Pentru prima data a reusit sa publice o povestioara intr-o revista adresata copiilor, in anul 2005, dupa care a urmat postarea povestilor pe site-ul Chitzchitz, iar in cele din urma, publicarea unei carti, in anul 2009 -“Tapatel si prietenii lui jucausi”. Povestile au fost preluate si de un post de radio pentru copii, Itsy-Bitsy.
In povestile ei regasim animalute, copii, obiecte care prind viata, intamplarile prin care trec acestia, aducand cititorului mult umor si voie buna.
Tapatel, eroul principal al Jurnalul Creionului Tapat, ca de altfel si al primului volum, este un creionas mai neobisnuit, bun, cald, optimist, foarte foarte vesel si saritor. El este, de fapt, prietenul pe care si l-ar dori fiecare dintre noi.
Pe parcursul povestilor, el trece prin mai multe aventuri si intlneste multe personaje, care mai tarziu ii vor deveni prieteni, pentru ca, odata ce il intlnesti pe Tapatel, este imposibil sa nu il placi.
Eroii de poveste ai Cristinei se duc la scoala, invata, se bucura sau sunt suparati, se joaca sau lucreaza, dar toti au o trasatura comuna: dorinta de a avea prieteni si de a trece prin toate bucuriile si necazurile impreuna.
Speram ca v-am facut curiosi, astfel incat sa va doriti sa deschideti cat mai repede Jurnalul Creionului Tapat si sa-l cunoasteti pe Tapatel si amicii lui, care sper sa devina si prietenii vostri.

“Cand mi-am luat inima in dinti sa pornesc un site pe care oamenii sa scrie povesti pentru copiii lor, aveam, sincer, putine sperante. Nici prin cap nu imi trecea ca cel mai activ scriitor, motorul site-ului si persoana care ma va motiva sa merg inainte va fi tocmai un copil! O fetita minunata, care ne-a bucurat pe toti cu povestile ei, care m-a facut sa palng si sa rad totodata citindu-i randurile. O fetita care a sustinut cu munca ei o idee in care crede: povestile frumoase!
Astfel mi-a devenit Cristina Preda prietena: lasndu-ma sa privesc in sufletul ei plin de culori minunate, unde aveti si voi ocazia sa aruncati acum o privire!
(Marie Jeanne Ganciu, editor www.Chitzchitz.com)

Va asteptam cu drag la ceai, muzica si lectura pentru a descoperii aventurile lui Tapatel si pentru intalnirea cu autoarea Cristina Preda, miercuri 2 martie 2011 de la 18:30 la Sala de Lectura (Calea Victoriei nr.126, etaj 2, Bucuresti).

Calea Victoriei nr. 126, etaj 2, Bucuresti
Tel. 021 312 0042/ 0724 360 755
contact@saladelectura-act.ro
http://www.saladelectura-act.ro

One thought on “Lansare de carte la 15 ani. ”Jurnalul Creionului Tapat” de Cristina Preda”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *