Lansare de carte: Poem… despre Poeme

Vineri, 2 octombrie 2009, la ora 18.00, in Sub_Carturesti, tanara poeta Andreia Surcel isi lanseaza volumul de debut, Poem… despre Poeme.

Conceput ca o carte obiect, in care fiecare poem este insotit de o ilustratie purtand semnatura profesorului Dinu Radulescu, Poem despre poeme reprezinta un volum de debut pe cat de sensibil pe atat de matur. Avand ca marca distincta o senzualitate aparte si o vitalitate debordanta, poezia Andreei Surcel emana forta unui echilibru ascuns. Emotia violenta, feminitatea chinuita dau vitalitate poemelor, nascand o lume a cuplului care oscileaza intre real si ireal, intre putere si slabiciune.

Andreia Magdalena Surcel s-a nascut in 1975 in Bacau. Absolventa a Facultatii de Management a ASE Bucuresti in anul 1993 si detinatoare a unei diplome MBA acordate de Statul Washington Seattle in Management Financiar, a impletit cariera in domeniul bancar cu pasiunea pentru poezie, publicand in anii 8090, poezii eseu in reviste ca Scrisul Romanesc, Cronica Romaneasca, Almanah Literar.

Dinu Radulescu un sculptor indragostit in egala masura de desen si poezie, ambele o sursa constanta de inspiratie in creatiile sale cioplite in lemn si piatra sau turnate in bronz. Dinu Radulescu a absolvit in 1971 Universitatea Nationala de Arta Nicolae Grigorescu ca sef de promotie pe tara. Se reintoarce la Universitate dupa 1990, de data aceasta ca profesor. Este Doctor in Arte Vizuale si, in ciuda seriei luxuriante de expozitii in tara si strainatate, ramane un neobosit cautator de frumos in fibra materiei, in forma si in lumina.

* Lansarea va avea loc la subsolul Librariei Carturesti din Strada Arthur Verona, nr. 13-15

Editura Vellant
Ocolului 20, sector 2, cod 020624, Bucuresti
tel: (004) 021 211 77 56
fax: (004) 021 211 77 41
office@vellant.ro
http://www.vellant.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *