Lansare ”Romania taras” de Marian Nazat la Targul de Carte Gaudeamus

Editura RAO va invita vineri, 27 noiembrie 2009, orele 17.00, la standul sau de la Targul International de Carte Gaudeamus, sa-l intalniti pe Marian Nazat, pentru lansarea noului sau volum de eseuri Romania taras. Tara deznadejdilor amortite. Invitat de onoare scriitorul Augustin Buzura.

Romania taras propune o analiza critica lucida asupra realitatii romanesti actuale, pe care autorul o reconstituie pornind de la fapte si evenimente carora le acordam sau nu atentia cuvenita si aceasta pentru ca, inainte de toate, Marian Nazat este preocupat de semnificatia lor profunda. Cartea se constituie intr-o invitatie la meditatie adresata de autor oricaruia dintre noi fata de realitatile tarii in care traim.
Pe masura ce inaintam in lectura, uluirea punea stapanire pe mine. Aveam in fata un volum de exceptie al publicistului si, de ce nu?, al literaturii noastre. Acum, cand am dat gata, pe nerasuflate textele, declar, cu mana pe inima, ca Marian Nazat nu e numai un excelent profesionist, in domeniul sau, dar si un publicist de marca al Romaniei de azi. Ca jurnalist si scriitor, ma incearca o invidie ascunsa fata de talentul sau. Ion Cristoiu
Cartea lui Marian Nazat nu are doar o calitate literara, inscriindu-se clar si substantial in categoria operelor polemice, ci si o functie istorica. Alex Mihai Stoenescu
Marian Nazat s-a nascut in martie 1961, in Topraisar, judetul Constanta. In perioada 1983 1987, a urmat Facultatea de Drept la Universitatea din Bucuresti. Apoi, a dezvoltat o cariera stralucita de procuror, iar in 1997 si-a deschis propriul birou individual de avocatura.
In 2007, Marian Nazat a publicat la RAO Romania oranj, carte care a primit premiul Virgil Tatomir in decembrie 2007, din partea Uniunii Juristilor din Romania. In paralel, s-a remarcat in calitate de publicist in ziarele National, Azi, Cotidianul, Ziarul Financiar si Jurnalul National.
Despre articolele sale, autorul marturiseste: Eu semnalez doar ceea ce mi se pare anormal. Ma deranjeaza anormalitatea, iar ea dainuie de ani de zile. Probabil ca articolele mele sunt un reflex al entuziasmului si al idealismului meu de ieri. Si, in plus, structural sunt un revoltat, fara o cauza deslusita cu precizie. Inca ma mai amagesc crezand ca lucrurile se vor indrepta. O amagire pe care o exersez publicistic.

Caracteristici volum:
Titlu: Romania taras. Tara deznadejdilor amortite
Autor: Marian Nazat
Colectia: Biblioteca RAO / 384 p.
ISBN: 9789735401474
Editura RAO, noiembrie 2009.

De acelasi autor:

Romania oranj, RAO, 2007.

http://www.raobooks.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *