Lansarea Discului cu Acces Deschis

Astazi 27 noiembrie 2009, comunitatea specialiștilor din științele informrii Kosson KOSSON lanseaz Discul cu Acces Deschis la ora 11 in cadrul activitaților dedicate Celei de-a VI-a Ediții a Zilelor Bibliotecii Centrale Universitare din București

Discul cu acces deschis este raspunsul comunitații Kosson la unul dintre cele mai interesate aspecte ale comunicarii științifice: accesul deschis la rezultatele de cercetare.

Discul cu Acces Deschis este o colecție de documente constituit pentru a crește vizibilitatea asupra problemelor ce țin de comunicarea științifica și valorificarea rezultatelor de cercetare.

Acest produs de informare se adreseaza tuturor specialiștilor din științele informarii din Romania, precum și forumului științific roman. Acest proiect este efortul membrilor din nucleul comunitații Kosson, fiind o activitate pro bono cu scopul de a furniza informații și documente utile pentru a ințelege accesul deschis și avantajele care le aduce comunitații de cercetare.

Aceast colecție are textele in limba romana și engleza deopotriva. Fațeta in limba engleza a fost construita ca o corespondența naturala ca urmare a faptului ca textele au fost traduse din limba engleza. De asemenea, aceast fațeta joaca și rolul de punct de conectare a eventualilor parteneri externi pentru a-i invita sa ia contact cu eforturile depuse in direcția popularizarii paradigmei accesului deschis.

Colecția Discului cu Acces Deschis are un sediu virtual permanent care poate fi accesat pentru consultare la adresa Discul cu Acces Deschis.

Discul cu Acces Deschis
kosson@gmail.com
http://kosson.lx.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *