Lansarea cartii MECANICA INIMII sau o poveste despre ceasornicul iubirii

– Daca v-a placut „Micul print“, gustati si din „Mecanica inimii“, o carte ca o inimioara de turta dulce pentru copii mari.

Editura Nemira si Libraria Carturesti (Str. Arthur Verona 13-15) va invita miercuri, 23 septembrie 2009, ora 18:30 sa decoperim mecanismele iubirii, ascunse in una dintre cele mai tandre carti ale colectiei BABEL (coordonata de Ana Antonescu).

Ne vor fi alaturi pentru a regla ceasul inimii:
Mihaela Spineanu-Frank, redactor-sef adjunct ELLE
criticul literar Marius Chivu
actorul Marius Manole.

Despre carte

O alegorie luxurianta creata din vise, imagini, sclipiri, intuneric si fantasme, insufletita de un cantaret-autor-compozitor unic. O carte muzicala prin poezia trairilor, despre un baiat cu un ceasornic in loc de inima si dragostea lui pentru micuta cantareata andaluza.

„Ne iubim ca doua bete de chibrituri. Nu vorbim, ci ne aprindem. Nu ne sarutam, ci provocam «incendii». Cat sunt de inalt, de un metru saizeci si sase si jumatate, corpul mi-e zgaltait de un cutremur de pamant. Inima evadeaza din invelisul-inchisoare, se scurge prin artere, imi ajunge in teasta si se preschimba in creier. Sunt tot o inima, de la fiecare muschi pana in varful degetelor!“
MATHIAS MALZIEU, „Mecanica inimii“

„Insufletit de o putere evocatoare ce aminteste de Lewis Carrol.”
Metro

„Un mic miracol literar.”
Glamour

Despre autor

MATHIAS MALZIEU, scriitor, compozitor si interpret francez nascut la 16 aprilie 1974 in Montpellier. In 1993 a intemeiat formatia rock Dionysos, iar 1996 si-a abandonat studiile de cinematografie pentru a se dedica muzicii. Refuzand sa se maturizeze, a fost poreclit „Peter Pan” al muzicii rock. Textele cantecelor sale au teme ca Razboiul stelelor, Zorro sau kinder surprise. Iubeste sa viseze, sa ruleze pe skateboard, sa faca surf sau bungee jumping. Pe scena, devine un adevarat cascador care se arunca fara frica in multime. A debutat in 2002 cu un volum de povestiri, 38 mini westerns, iar in 2005 publica romanul autobiografic „Maintenant qu\’il fait tout le temps nuit sur toi“.
In 2007 a semnat al doilea sau roman, „Mecanica inimii“, primit cu deosebita caldura atat de public, cat si de critica, si insotit de albumul rock omonim.
Drepturile de adaptare cinematografica au fost achizitionate de Luc Besson, iar Mathias Malzieu va realiza scenariul.

Partener media: revista ELLE.

Infiintata in 1991, Editura Nemira este una dintre primele edituri particulare din Romania, care si-a pastrat renumele in industria cartii prin rafinament si prin valoarea autorilor publicati. Colectiile editurii sunt bine cunoscute: Babel, Totem, Nautilus, Suspans, Bonton, Damen Tango, Biblioteca de politica, Biblioteca de istorie, Biblioteca de psihologie etc.

www.nemira.ro; www.nemira.ro/blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *