Dan Brown, Simbolul pierdut ajunge in Romania in decembrie

Editura Rao a confirmat oficial faptul ca lansarea Dan Brown, The Lost Symbol va avea loc in decembrie 2009 si nu la inceputul anului viitor, asa cum se anuntase anterior.
THE LOST SYMBOL, cartea cea mai aşteptată a ultimilor ani, îşi dezvăluie secretele, fiind publicată în 6,5 milioane de exemplare, 5 milioane pentru USA şi un tiraj suplimentar de 1,5 milioane de exemplare pentru Marea Britanie, Australia, Noua Zeelandă şi Africa de Sud. În această uimitoare continuare a fenomenului mondial numit Codul lui da Vinci, Dan Brown demonstrează încă o dată de ce este considerat cel mai popular scriitor de thriller al momentului. Simbolul pierdut reprezintă o cursă uluitoare printr-un labirint real de coduri, secrete şi adevăruri nevăzute, într-o confruntare cu un duşman terifiant. Acţiunea cărţii, desfăşurată în încăperile, tunelurile şi templele secrete din Washington, D.C., se îndreaptă într-un ritm ameţitor spre un final cu totul surprinzător.

În deschiderea romanului, profesorul Robert Langdon este chemat pe neaşteptate într-o seară să ţină o prelegere în clădirea Capitoliului din Washington.

Însă la câteva minute de la sosirea lui, seara capătă o turnură bizară, când descoperă mâna secţionată a mentorului său, Peter Solomon, marcată cu simboluri masonice. Langdon recunoaşte în macabra descoperire o invitaţie antică, menită să-l poarte pe cel care o primeşte în lumea demult pierdută a înţelepciunii ezoterice.

Aşa cum întreaga lume a descoperit în Codul lui da Vinci şi în Îngeri şi demoni, în romanele lui Dan Brown se întreţes istorii ascunse, simboluri tainice şi coduri enigmatice, iar în Simbolul pierdut autorul îl provoacă din nou pe cititor cu o poveste inteligentă şi alertă, care oferă surprize la fiecare pagină. Simbolul pierdut este exact ceea ce au aşteptat fanii lui Dan Brown… cel mai surprinzător roman de până acum.

Despre perioada de 6 ani în care nu a publicat nimic, Dan Brown mărturiseşte într-un interviu acordat publicaţiei Entertaiment Weekly, că această absenţă se datorează promisiunii pe care şi-a făcut-o sieşi, aceea de a nu scrie o continuare care să nu se ridice la înălţimea aşteptărilor.”Scrierea cărţii ar fi putut să-mi ia şi 20 de ani, dar nu aş fi publicat o carte de care să nu fiu mulţumit.În urmă cu 5 ani, mă apucasem să scriu Simbolul pierdut, dar rezultatul nu m-a mulţumit deloc atunci. Am lucrat la această carte zilnic de la 4 dimineaţa, inclusiv de Crăciun, şi am scris cât pentru 10 romane până la varianta finală a Simbolului pierdut.” Rezultatul este o carte antrenantă, plină de comploturi şi răsturnări de situaţie, coduri, secrete şi incursiuni în filozofiile antice şi oculte, al cărei prim tiraj de 6,5 milioane de exemplare este aşteptat cu sufletul la gură de fanii din întreaga lume.

“Aşteptarea a luat sfârşit. Simbolul pierdut a apărut – şi nu trebuie să fii francmason ca să-ţi placă la nebunie. Incitant şi spectaculos, ca o cursă în montagnes russes.” The Los Angeles Times

2 thoughts on “Dan Brown, Simbolul pierdut ajunge in Romania in decembrie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *