Dan Brown, The Lost Symbol tine librariile deschise noaptea

Lansarea celui mai recent roman al lui Dan Brown, The Lost Symbol, cel mai asteptat eveniment din industria cartii de la aparitia ultimului volum din seria Harry Potter, tine aproape 190 de librarii deschise pana la miezul noptii, informeaza presa americana. Potrivit The Wall Street Journal, in pofida euforiei provocate de lansare, distribuitori online de carte, precum Amazon.com, Barnes & Noble si Borders Group Inc. acorda in continuare reduceri la vanzarea cartii. Dupa o vara in care nu s-au inregistrat succese de vanzari, masura are ca scop atragerea de clienti. Astfel, Amazon comercializeaza romanul The Lost Symbol, editat de Random House, la pretul de 16,17 dolari, cu o reducere de 46% fata de pretului initial.
Scriitorul Dan Brown a anuntat ca nu vrea ca “The Lost Symbol” sa devina cu studiu de caz pentru stabilirea preturilor in industria comertului online de carte. “in calitate de autor, vrei ca romanul publicat sa fie disponibil in cat mai multe formate”, a spus el.
“Luand in considerare volumul impresionant de precomenzi, ne asteptam ca aparitia sa fie un succes istoric”, a spus Sessalee Hensley, de la Barnes & Noble, care a anuntat ca 188 din cele 511 lanturi de librarii vor ramane deschise pana dupa 12 noaptea in ziua lansarii, special pentru fanii autorului.
Niciuna dintre lansarile de carte din ultimii ani nu a reusit sa surclaseze succesul de vanzari al romanului “Codul lui Da Vinci”. Peste 81 de milioane de editii tiparite ale cartii lui Dan Brown au fost vandute in plan mondial.
in trecut, criticii nu au fost blanzi cu stilul lui Dan Brown, unii calificandu-l drept “inspaimantator”. Scriitorul Salman Rushdie a declarat despre “Codul lui Da Vinci” ca este “un roman atat de prost incat cel mai prost roman pare bun prin comparatie”.
Vaticanul a acuzat romanul “Codul lui Da Vinci” si produsele sale derivate, inclusiv adaptarea pentru marile ecrane, cu Tom Hanks in rolul principal, de anti-catolicism.

5 thoughts on “Dan Brown, The Lost Symbol tine librariile deschise noaptea”

  1. Lila, cică prin ianuarie 2010. Sincer, nu mai pot aştepta 🙁 E prea mult!! Am aşteptat deja trei ani… Mă macină gândul neştiind ce se întâmplă acolo. De-ar apărea şi în engleză în România, nu contează, numai să apară mai repede! :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *