Lansarea cartii PISTOLARUL, de Stephen King, primul volum din saga TURNUL INTUNECAT

EDITURA NEMIRA va invita sambata, 20 iunie 2009, ora 14:00, in standul din Pavilionul 14, Complex Romexpo, la evenimentul de lansare al volumului PISTOLARUL, din seria TURNUL INTUNECAT. Invitati speciali: MIHAI-DAN PAVELESCU, MIRCEA PRICAJAN SI MICHAEL HAULICA.

La varsta de nouasprezece ani, King s-a hotarat sa scrie o poveste similara cu cea din „Stapanul inelelor“ de J.R.R. Tolkien. Westernul legendar regizat de Sergio Leone, „Bunul, raul si uratul“, si un poem de Robert Browning, „Childe Roland to the Dark Tower Came“, l-au inspirat sa scrie „ceva ce continea sentimentul de aventura si magie din seria lui Tolkien, dar pe fundalul western aproape absurd de maret al lui Leone“, o epopee de o „maretie apocaliptica“. Treizeci si trei de ani mai tarziu, magnus opus la care a lucrat intreaga viata a fost finalizat. Este povestea lui Roland Deschain, ultimul pistolar, si a calatoriei sale spre Turnul Intunecat.

„Plasata intr-o stranie lume paralela, cu o imagistica vizuala hipnotica si personaje de neuitat, seria TURNUL INTUNECAT este creatia cea mai vizionara a lui King, un amestec magic de science fiction, fantasy si horror, care ii incununeaza intreaga opera.“
Barnes & Noble
„Daca va va vraji TURNUL INTUNECAT, fie si numai un pic, socotesc ca-mi voi fi facut treaba – care a inceput in 1970 si s-a incheiat in buna parte in 2003. Totusi, Roland ar fi primul care sa atraga atentia ca o perioada ca aceasta inseamna foarte putin. De fapt, cand te afli in cautarea TURNULUI INTUNECAT, timpul nu mai are nici o masura.“ Stephen King

STEPHEN EDWIN KING a doborat toate recordurile de vanzare si a primit numeroase premii, printre care si prestigioasa Medalie pentru Contributii Deosebite in Domeniul Literaturii Americane, oferita de National Book Foundation. In 2006 venitul sau anual a fost estimat la 40 de milioane de dolari.
S-a nascut in Portland, Maine, in 1947. Cand avea doi ani, tatal sau si-a abandonat familia, iar micul Stephen a avut o copilarie grea, marcata de repetate mutari dintr-un oras in altul. A indragit matineele anilor 50, unde se proiectau mai ales filme de groaza si SF, iar in 1960 l-a descoperit pe H.P. Lovecraft, care a avut o influenta decisiva asupra lui – s-a apucat imediat sa astearna povesti, la o masina de scris careia ii lipsea tasta N, pe care o vom intalni mai tarziu in „Misery“.
Aproape toate romanele lui au fost ecranizate si King acorda permisiunea studentilor la regie sa adapteze povestirile sale pentru suma simbolica de un dolar.

Infiintata in 1991, Editura Nemira este una dintre primele edituri particulare din Romania, care si-a pastrat renumele in industria cărtii prin rafinament si prin valoarea autorilor publicati. Colectiile editurii sunt bine cunoscute: Babel, Totem, Nautilus, Suspans, Bonton, Damen Tango, Biblioteca de politica, Biblioteca de istorie, Biblioteca de psihologie etc.
In prezent Grupul Editorial Nemira reuneste 4 edituri: Nemira, Nemi, Nemira Junior si Manga Otaku.

www.nemira.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *