Le Divorce, de Diane Johnson

O cuceritoare poveste de dragoste nominalizata la National Book Award. Imaginaţi-vă că protagonista romanului lui Henry James Portretul unui doamne se afişează cu o tunsoare la modă, în fustă mini şi cu ochelari de soare. Iat-o pe Isabel Walker, irezistibila eroină a romanului incendiar al lui Diane Johnson. Le Divorce este povestea unei americance isteţe şi sexy care vine la Paris să-şi viziteze sora vitregă, pe Roxy, o poetă a cărei căsnicie cu un membru al unei familii de aristocraţi francezi i-a asigurat un loc de invidiat în societatea pariziană. Însă la vie en rose nu prea se regăseşte în căminul familiei Persand: soţul lui Roxy tocmai a părăsit-o pe aceasta pentru soţia cehoslovacă a unui avocat american. Se aud oare zvonuri de …divorce?

Traducere din limba engleză de Ioana Jelea
ISBN: 978-973-102-294-9
448 pagini, 13 x 20 cm
39,90 lei

,,Un roman sclipitor despre ciocnirea nebunească
a două culturi în Oraşul Luminilor… Captivant”
– BOSTON GLOBE

„Dacă ar fi să-i încrucişăm pe Jane Austen cu Henry James,
rezultatul ar fi Diane Johnson.” – SAN FRANCISCO CHRONICLE

,,O excelentă comedie de moravuri.”
– LOS ANGELES TIMES BOOK REVIEW

„Delicios….un text scris excelent, cu inteligenţă şi înţelepciune. Asemenea Parisului, cartea îţi ajunge la suflet prin simţuri, iar aroma sa e dulce-amăruie…O comedie sclipitoare, cu nimic mai prejos decât textele lui Henry James,
Edith Wharton sau Colette… Încântător.”
– ST PETERSBURG TIMES

Diane Johnson, romancieră, eseistă şi scenaristă ameri¬cană, s-a născut în 1934 la Moline, Illinois. De două ori finalistă la Pulitzer Prize şi de trei ori la National Book Award, a fost de multe ori comparată cu Jane Austen şi Edith Wharton pentru comediile ei de moravuri despre americani care trăiesc în străinătate.

Printre romanele sale, devenite bestselleruri, se numără Le Divorce (1997), Le Marriage (2000) şi L’Affaire (2004). A scris, de asemenea, biografii ― Lesser Lives şi Dashiell Hammett: A Life ― şi, după patru luni petrecute în Iran alături de soţul său medic, Persian Nights, comparată cu Passage to India a lui E. M. Forster. Inspirată tot de experienţa legată de munca soţului ei, scrie în 1990 Health and Happiness, în care înfăţişează viaţa într-un mare spital din San Francisco, şi colecţia de povestiri Opium: Some Travelers’ Tales (1993).
Diane Johnson colaborează frecvent la The New York Times Book Review. A scris, alături de Stanley Kubrick, sce¬nariul la The Shining (1980), bazat pe romanul omonim al lui Stephen King.
În prezent, locuieşte la Paris şi San Francisco.

Le Divorce a fost ecranizat în 2003, în regia lui James Ivory, cu un scenariu de Ruth Prawer Jhabala şi având în distribuţie pe Kate Hudson, Naomi Watts, Glenn Close, Leslie Caron, Rona Hartner, Stephen Fry etc. Filmul a fost recompensat cu Premiul Wella pentru regie la Festivalul de film de la Veneţia.

http://www.imdb.com/video/screenplay/vi3700752665/

Grupul Editorial Corint a luat fiinta in 2004, prin reunirea sub o singura sigla a editurilor Corint, Leda, Runa si Corint Junior. Aflate in al doilea deceniu de activitate in domeniul cartii, editurile componente ofera cititorilor peste 400 de titluri anual, in domenii de o mare diversitate: de la manuale scolare la dictionare, atlase si tratate, lucrari de medicina, istorie, geografie, geopolitică, IT, carte pentru copii si tineret etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *