Litera la targul de carte Gaudeamus 2011

In perioada 23-27 noiembrie Litera si-a intampinat cititorii la standul sau din Pavilion Central, Romexpo, cu numeroase surprize, titluri noi si evenimente interesante.

Cu o oferta bogata, cu numeroase titluri noi si reduceri pentru toate buzunarele (intre 15% si 50%), Litera a fost, si de aceasta data, foarte aproape de cititorii sai. Printre cele mai bine vandute titluri mentionam Biblica – Atlasul Bibliei, cu peste 150 exemplare vandute. Fiind o carte extrem de interesanta si cu un continut foarte cuprinzator, Biblica s-a recomandat de la sine catre vizitatorii targului, fiind cel mai complex atlas al Pamanturilor Sfinte editat pana in prezent. O zi de David Nicholls a numarat peste 300 de exemplare vandute, semn ca beletristica este in continuare la mare cautare. Alte titluri din colectia de literatura Premium achizitionate de cititori au fost Clopotele de Richard Harvell si Vieti secrete de Tatiana de Rosnay. In asteptarea sarbatorilor de iarna, romanii au achizitionat si Mos Craciun pribeag soseste, o culegere de poezii, colinde si povestiri specifice romanesti, extrem de frumos ilustrata.

Foarte cautate au fost si cartile din colectia Thriller, in frunte cu Regatul de Clive Cussler, dar si colectia Bestseller international, colectia Ghiduri turistice Top Zece in frunte cu Top 10 Bucuresti. Dintre cartile practice mentionam Meniul perfect de Gordon Ramsay, dintre atlase si enciclopedii mentionam 1000 evenimente care au modelat lumea, iar dintre cartile pentru adolescenti mentionam O zi din sapte de Lauren Oliver si Legaminte de Ally Condie.

Incepand cu 25 noiembrie, Litera si-a intampinat vizitatorii si cu numeroase evenimente, si anume lansarile cartilor Top 10 Bucuresti, Biblica, Clopotele de Richard Harvell, Zece zile sub val de Daniela Zeca-Buzura, Pasiune de Lauren Kate, Aventurile spiridusului Valentin, Circul Bambini si Mos Craciun pribeag soseste. Printre invitatii care ne-au fost alaturi ii mentionam pe Adrian Cioroianu, Bedros Horasangian, Oana Sirbu, Daniela Nane, Mariuca Mihailescu, Maia Morgenstern, Elisabeta Lasconi, Daniela Zeca-Buzura, Luca Niculescu, Claudiu Istodor, Monica Davidescu, corul de copii Bravissimo, trupa de circ Budurusi, trupa de teatru coordonata de Daniela Nane, si numerosi multi alti prieteni ai cartilor.

Cea de a-XVIII-a editie a Targului de carte Gaudeamus a fost, asa cum ne-am obisnuit pana in prezent, un adevarat prilej de a ne reintalni cu cititorii nostri si de a retrezi interesul pentru carti frumoase si interesante tuturor celor care au trecut pragul Romexpo si in acest an.

 

Despre Editura Litera

Într-o lume care a uitat să (mai) citească, Editura Litera are curajul să pună un pariu cu fiecare dintre noi.
Care sunt argumentele sale? O ofertă editorială pentru toate gusturile şi pentru toate nivelurile de pregătire. De la ficţiune, istorie, bestseller internaţional şi ghiduri turistice, până la cărţi pentru copii, dicţionare şi auxiliare de limbi străine, enciclopedii şi atlase. O calitate ireproşabilă a tiparului. O selecţie riguroasă, făcută de specialişti, pe baza cererilor unui public exigent. O echipă tânără, formată din profesionişti cu experienţă în domeniu. Oameni care pun mare preţ pe cartea-obiect. O comoară de citit, de înţeles, de făcut şi de primit cadou, de lăsat moştenire. Ceva trainic. Util. Frumos. Adevărat. Adică toate câte au fost uitate. Şi regăsite. Te regăseşti în cărţile Editurii Litera. Pentru că înseamnă cultură. Nu maculatură.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *