Malacioiu si Cosovei, premiati de Asociatia Scriitorilor

Scriitorii Ileana Malancioiu si Traian T. Cosovei s-au numarat printre cei care au primit premiile pe 2008 ale Asociatiei Scriitorilor Bucuresti. Poeta Ileana Malancioiu a primit premiul pentru Opera Omnia, iar Traian T. Cosovei a fost premiat pentru critica literara. Premiile pentru debut au fost acordate Catalinei Cadinoiu, pentru “Nuferii mor in cada” (Cartea Romaneasca), si Oanei Soare, pentru “Petru Dumitriu si Petru Dumitriu” (Editura Academiei). La categoria Poezie, castigatori au fost Mihai Galatanu, cu “Poeme amniotice” (Editura Limes), si Mariana Filimon, cu “Iarba de mare” (Editura Noua).
La categoria Proza, castigator a fost volumul “Cei calzi si cei reci”, de Dan Stanca (Editura Cartea Romaneasca), in timp ce categoria Critica si Istorie Literara a avut doi castigatori: Traian T. Cosovei, cu “Poetii marilor orase” (Editura Muzeului Literaturii Romane), si Octavian Soviany, cu “Apocaliptica textului” (Editura Palimpsest).
La categoria Traduceri din literatura universala, au fost desemnati castigatori Geo Vasile, pentru “Longobardul” de Marco Salvador, si Iulia Baran, pentru traducerea volumului “Cantece de toamna” de Ruy Camara (editura Rao).
La categoria “Literatura pentru copii si tineret”, castigatoare a fost Sanziana Popescu, cu volumul “Calatoria lui Vlad pe Celalalt Taram” (Editura MediaMorphis).
Un premiu special pentru traduceri i-a revenit Janinei Ianosi.
in cadrul ceremoniei, presedintele Asociatiei Scriitorilor Bucuresti, Horia Garbea, i-a oferit o medalie primarului Sectorului 2, Neculai Ontanu, pentru sustinerea pe care acesta a acordat-o culturii.
Potrivit lui Horia Garbea, fiecare premiu are o valoare de 1.000 de lei.
Juriul care a acordat premiile, prezent, de asemenea, in sala, a fost format din academicianul Eugen Simion, criticul literar Alex stefanescu, publicistul Dan Cristea, scriitorul Tudorel Urianu si scriitorul Radu Voinescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *