Marin Sorescu – sarbatorit pe 25 iunie

Marin Sorescu
Marin Sorescu

Vineri, 25 iunie 2010, va avea loc, in Espacio Niram din Madrid si in Muzeul de Arta din Craiova, dezbaterea si prezentarea Marin Sorescu Viata si Opera, in organizarea Directorului Centrului Eugen Ionescu din Slatina, George Smarandache. Din Craiova, vor interveni, prin video-conferinta, Sorana Sorescu, nepoata marelui poet, critic literar, profesor la Universitatea din Craiova si Presedinta Fundatiei Marin Sorescu, Florin Rogneanu, Directorul Muzeului de Arta din Craiova si George Smarandache, organizatorul evenimentului.
In Madrid, invitatii reuniti in Espacio Niram vor fi: Miguel Angel Galan Segovia, Directorul Editurii Niram Art, Antnio Caldern de Jess, galerist si promotor cultural, Fabianni Belemuski, Directorul Revistei Niram Art si artistul plastic Tudor Serbanescu, fondatorul Centrului Pro-Arte. Moderatorul evenimentului este Fabianni Belemuski.

Prezentarea va include si recitarea in limba spaniola a mai multor poezii de Marin Sorescu de catre invitatii din Espacio Niram

Evenimentul dedicat lui Marin Sorescu este cel de al treilea organizat in cooperare cu Muzeul de Arta din Craiova si apartine ciclului de seri culturale intitulat Craiova Madrid, menit sa aduca in atentia intelectualilor spanioli mari personalitati din lumea artei si a literaturii care apartin Cetatii Baniei si zonei Olteniei. Primele doua evenimente au fost dedicate lui Constantin Brancusi si pictorului Corneliu Baba (video: www.youtube.com).
Evenimentul va fi difuzat pe Youtube.

One thought on “Marin Sorescu – sarbatorit pe 25 iunie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *