Marius Ghilezan, Impostura. Despre snobism si puterea falsului

Va asteptam sambata, 22 noiembrie 2008, ora 12.00, la Targul Gaudeamus, la evenimentul de lansare a cartii IMPOSTURA. DESPRE SNOBISM SI PUTEREA FALSULUI. Cartea este o noua aparitie semnata Marius Ghilezan, autorul cartii ‘Hotia la romani'(primul tiraj epuizat in 40 de zile, parte vandut, parte furat). Vor vorbi despre masti, posturi si imposturi: Stelian Tanase, Bedros Horasangian si Radu Paraschivescu. Clasa de teatru de la Liceul ‘Dinu Lipatti’, coordonată de prof. Adriana Fintoiu, va interpreta momente din carnavalul romanesc al tranzitiei.

Primii o suta de cumparatori ai cartilor „Impostura” si „Hotia la romani” vor primi o superba masca venetiana.

Marius Ghilezan cunoaste bine oamenii de pe scena publica pentru ca s-a ocupat ani de zile de constructia imaginii lor. Prin calitatea sa de expert in comunicare si de ziarist, scrie cu verva despre ce se ascunde in spatele unei realitati pitoresti, plina de farduri si de masti. Explica mecanismele devenirii spectaculoase ale unor indivizi, fara aptitudini sau pregatire, dar inzestrati cu tupeu. Acribia sa fina nu dezvaluie identitati. Lasa la dispozitia cititorului placerea de a recunoaste personajele. In peste doua sute de pagini, omul ajuns este descompus si disecat, pana la particula elementara.

“Marius Ghilezan scrie lejer, dezinvolt si plastic.”
“Impostura este o carte despre carnavalul romanesc al tranzitiei.”
(Radu Paraschivescu)

Marius Ghilezan
s-a nascut la 17 noiembrie 1964, la Timisoara. Intre 1990-1992 a fost redactor la cotidianul ‘Timisoara’, corespondent pentru Europa libera si BBC, apoi ziarist la ‘Romania libera’, pentru a fi ulterior bursier al ‘Freedom House’, la Washington. In perioada 1996-2000, a fost consilier de imagine al presedintelui Camerei Deputatilor si al primarului-general al Capitalei. Intre 2001-2004 este coordonator al editiilor locale ale ‘Evenimentului zilei’. Specialist in marketing politic a fost sfetnic al mai multor candidati la alegerile locale si prezindentiale, atat in tara cat si in strainatate.

Grupul Editorial Corint a luat fiinţă în 2004, prin reunirea sub o singură siglă a editurilor Corint, Leda, Runa şi Corint Junior. Aflate în al doilea deceniu de activitate în domeniul cărţii, editurile componente oferă cititorilor peste 400 de titluri anual, în domenii de o mare diversitate: de la manuale şcolare la dicţionare, atlase şi tratate, lucrări de medicină, istorie, geografie, geopolitică, IT, carte pentru copii şi tineret etc.

5 thoughts on “Marius Ghilezan, Impostura. Despre snobism si puterea falsului”

  1. Buna ziua,

    Sunt din Oradea, as dori sa cumpar “Impostura”, dar nu gasesc cartea nicaieri la noi. Cum as putea sa o cumpar, sau la ce librarii va apare in Oradea si cand?

    Multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *