Muzica clasică se mută în Piaţa George Enescu

O grădină înflorită, aflată pe locul parcării din faţa restaurantului Cina, va găzdui, începând de mâine 17 iunie până duminică 21 iunie, Bucharest Music Film Festival – unicul în aer liber din Capitală, care aduce în prim plan arta lirică, îmbinând recitaluri live cu proiecţii ale unor opere filmate sau concerte înregistrate. În 2009 întreaga lume omagiază personalitatea lui Franz Joseph Haydn, de la moartea căruia se împlinesc 200 de ani. În deschiderea evenimentului, vă invităm să audiaţi de la ora 18.30 un recital extraordinar susţinut de Raluca Enea (clavecin) şi Irina Năstase (pian), care vor interpreta unele dintre cele mai frumoase sonate ale marelui compozitor austriac. În cea de a doua parte a serii vă propunem un concert special de jazz, Paris-Bucureşti, al renumitului Cvintet Florin Niculescu.

Concertele sunt urmate de proiecţia oratoriului ’Creaţia’ de Franz Joseph Haydn, susţinut de Orchestra Austro-Ungară Haydn, dirijor Adam Fischer. Acest spectacol a avut loc în frumoasa sală istorică a Palatului Esterházy din Eisenstadt şi este un tribut adus geniului muzical pe care-l sărbătorim.

Nu uitaţi de ringul de dans, unde – începând de la ora 17.30 în prima zi şi de la 18.30 în celelalte zile – vă aşteptăm să valsaţi alături de perechi de dansatori profesionişti, pe muzica marilor compozitori.

Atmosfera plăcută este completată de o terasă elegantă, un stand de carte şi unul cu suveniruri precum şi de un loc de joacă pentru copii.

Toţi participanţii sunt invitaţi să completeze un talon de concurs, care, prin tragere la sorţi, le poate aduce ca premiu în ultima seară a evenimentului un week-end la munte pentru 2 persoane.

Veniţi să dăm împreună startul celei de a patra ediţii a unui proiect îndrăgit de publicul meloman şi nu numai.

Centrul de Proiecte Culturale ArCuB – Arta şi Cultura Bucureştiului – este o instituţie publică de cultură aflată sub autoritatea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, care a fost înfiinţată în 1996 în scopul organizării de proiecte şi programe cu caracter cultural şi educativ, prin care se promovează şi stimulează diverse domenii ale vieţii culturale bucureştene: teatru, muzică, arte vizuale, dans, expoziţii, producţie editorială.

One thought on “Muzica clasică se mută în Piaţa George Enescu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *