Nemira lanseaza colectia Ghidul Xenofobului

Nemira va invita vineri, 19 iunie 2009, la BookFest, la ora 18:00, in cadrul standului editurii din Pavilionul 14, Complex Romexpo, la evenimentul de lansare al colectiei Ghidul Xenofobului (noua titluri), o colectie despre micile calitati si marile defecte ale omenirii. Vor prezenta aceasta colectie, care are ca scop vindecarea de xenofobie prin umor, invitatii nostri speciali: Maia Morgenstern si Radu Paraschivescu.

Americanii sunt mandri sa fie altfel decat ceilalti si decat restul lumii; englezii manifesta o neincredere instinctiva fata de tot ce nu le este familiar; francezii asemuiesc Franta cu o lumina calauzitoare; germanii nu stiu totul, ci stiu totul mai bine; spaniolii nu considera absolut nimic important…cu exceptia distractiei totale, iar la fiecare doi israelieni exista minimum trei opinii diferite.

Despre austrieci nu este usor de facut o analiza generala, cu originile lor amestecate, svabe, bavareze si slave; despre polonezi se spune ca sunt adaptabili, au darul improvizatiei si capacitatea de a scoate apa din piatra seaca; cat despre irlandezi Sigmund Freud a afirmat odata ca sunt unica rasa care nu poate fi ajutata de psihanaliza!

In saptamana care va urma targului Boofest, aceasta colectie se va imbogati cu urmatoarele nationalitati: canadienii, italienii si olandezii.

Prezenta la acesta lansare va vindeca aproape garantat de xenofobie!

Infiintata in 1991, Editura Nemira este una dintre primele edituri particulare din Romania, care si-a pastrat renumele in industria cărtii prin rafinament si prin valoarea autorilor publicati. Colectiile editurii sunt bine cunoscute: Babel, Totem, Nautilus, Suspans, Bonton, Damen Tango, Biblioteca de politica, Biblioteca de istorie, Biblioteca de psihologie etc.

In prezent Grupul Editorial Nemira reuneste 4 edituri: Nemira, Nemi, Nemira Junior si Manga Otaku.

www.nemira.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *