Noi lansari de carte la editura HARDCOVER & PAPERBACK

Editura HARDCOVER & PAPERBACK a lansat joi, 03.11.2011, la “Libraria Tafrali” din Iasi si vineri, 04.11.2011, la “Libraria Mihai Eminescu” din Bucuresti, volumele “Escrocherii de Miliarde”, “Triptic” si “Martin, neintelesul”.

” Escrocherii de Miliarde ” este traducerea in limba romana a cartii cu titlul original “Swindling Billions” de Kari Nars. De origine finlandeza, autorul este o personalitate recunoscuta la nivel international in domeniul financiar-bancar, ocupand de-a lungul timpului pozitii importante in acest domeniu, in Finlanda, S.U.A., Franta sau Marea Britanie.

In aceasta carte, Kari Nars analizeaza zece dintre cele mai importante escrocherii financiare ale lumii, examinand metodele si tipologia celor care le-au pus la cale: ce fel de oameni erau ei in realitate? cum de au reusit sa insele atat de multi oameni inteligenti? ce fel de persoana este cea care poate deveni victima unor asemenea siretlicuri?

Cititorii pot afla din carte cum celebrul escroc Victor Lustig a vandut Turnul Eiffel unui comerciant parizian de fiare vechi, cum acelasi escroc l-a inselat pe celebrul Al Capone, cum este creionata personalitatea escrocilor, sau de ce anume femeile sunt rareori escroci sau victime.

Regula de aur a investitiilor este in opinia lui Kari Nars urmatoarea: “Daca pare prea bun ca sa fie adevarat, probabil chiar e prea bun ca sa fie adevarat.”

” Triptic ” este traducerea in limba romana a cartii cu titlul original “Triptych” de Karin Slaughter. Cartea face parte dintr-o serie de zece titluri, pe care editura Hardcover & Paperback le va traduce si publica in Romania. De origine nord-americana, autoarea este unul dintre cei mai apreciati scriitori americani contemporani ai genului thriller. Karin Slaughter a fost publicata in 25.000.ooo de exemplare si tradusa in 30 de limbi. Interviuri cu autoarea sunt disponibile pe youtube.com.

Detectivii Angela Polaski si Michael Ormewood investigheaza moartea suspecta a unei prostituate, care se pare ca i-a cazut victima unui criminal in serie ce se plimba nestingherit pe strazile violentului oras Atlanta.

Iata ce scria Philadelphia Inquirer despre romanul Triptic: “…un roman puternic si profund care uneori este socant si dureros, dar si captivant si rasunator.”

“Martin, neintelesul” este traducerea in limba romana a cartii cu titlul original “Martin Misunderstood” de Karin Slaughter.

Subiectul cartii este reprezentat de drama unui barbat de treizeci si sase de ani, Martin Reed, care inca locuieste cu mama sa, o persoana care il scoate din minti prin remarcile sale acide.

De peste 16 ani, Martin ocupa un post neinsemnat intr-o firma neinsemnata, fiind subiectul preferat al glumelor fostilor sai colegi de scoala, ajunsi acum sefii sai, datorita aspectului sau fizic nu prea atragator.

Ajuns la limita, Martin are o izbucnire nefireasca… Putin mai tarziu, primeste vizita a doi politisti, vazandu-se acuzat de o crima atroce, urmata la scurt timp de o alta.

Care este adevaratul Martin? Sufletul bland, iubitorul de carti, cu un talent neobisnuit pentru explicarea datelor statistice, aducand mai degraba cu un copil confuz, sau un monstru sadic ce isi revarsa furia asupra celor care il iau peste picior?

Veti afla cu siguranta din carte.

www.hardcover-paperback.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *