Panza de paianjen de Cella Serghi, noua aparitie la Cartile Tango

Editura Cartile Tango a lansat, marti, 16 septembrie, o noua editie a romanului de dragoste Panza de paianjen de Cella Serghi, in cadrul unui eveniment gazduit de Sala Galateca. Amfitrionul lansarii a fost Alice Nastase, fondatoarea editurii si editor-in-chief al revistei Tango, alaturi de care s-au aflat psihologul si publicistul Aurora Liiceanu si pictorul Emil Ciocoiu.

“Panza de paianjen e romanul pe care il iubesc de o viata, dupa care am adulmecat si-am scotocit, decenii la rand, prin anticariate. E volumul pe care, ori de cate ori l-am gasit, si oricat de mare mi-ar fi fost sacrificiul in anii in care mi-era greu sa cheltuiesc fara chibzuiala adanca, l-am cumparat, asezand pe raftul bibliotecii mele lacome toate editiile, toate formele, toate versiunile gandite si razgandite de Cella Serghi sau construite de editurile care l-au gazduit”, explica Alice Nastase in nota editorului care prefateaza volumul.
“M-am documentat despre Panza de paianjen intr-un mod neconventional, dar care m-a facut sa aflu lucruri absolut surprinzatoare despre romanul Cellei Serghi. Am intrat pe internet, am scotocit prin forumuri si bloguri, si am aflat ca exista, inca, nenumarate fane ale acestui roman. Am spus fane pentru ca prea putini barbati se declara adepti ai lucrarii. Cei mai multi dintre cei care abordeaza subiectul se dezic de carte. In schimb, femei de toate varstele, care insa si-au pastrat manifestarile adolescentine ale iubirii, isi dau una alteia relatii care sa le ajute sa intre cat mai curand in posesia cartii. Este o poveste romantica, extrem de romantica, despre dragoste si suferinta din dragoste, si sunt inca indeajuns de multe femei
care simt nevoia sa-si oglindeasca propriile trairi, propriile suferinte, intr-o opera interbelica. Exista, asadar, pe de o parte, nevoia de tehnologie si modernism, dar si intoarcerea la trairile pline de emotie precum cele din romanul Panza de paianjen a Cellei Serghi”, a declarat Aurora Liiceanu.
Cartea, care nu a mai fost reeditata de aproape 20 de ani, este disponibila atat in librarii, cat si online, putand fi achizitionata la pretul de 40 de lei si de pe site-ul www.revistatango.ro. Editura Cartile Tango, lansata in martie 2008, a mai scos pe piata alte cinci titluri, sub semnaturile Simonei Catrina, Aurorei Liiceanu, Mihaelei Leventer sau a lui Alice Nastase.

4 thoughts on “Panza de paianjen de Cella Serghi, noua aparitie la Cartile Tango”

  1. Tare mi-a mai plăcut această carte. Iar cu ajutorul J.N cred că foarte lume a avut acces la ea, căci am văzut recenzii pe multe bloguri, lucru care m-a încântat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *