Peste 3000 de eseuri in limba engleza, primite de Shakespeare School

Centrul de instruire Shakespeare School a primit peste 3000 de eseuri in limba engleza de la copii si tineri intre 11 si 19 ani din intreaga tara la concursul de creatie “Shakespeare School Essay Competition”, aflat la a doua editie.

Evaluarea lucrarilor se va face in urmatoarea perioada , premiile fiind acordate pentru 15 finalisti de la fiecare categorie de varsta in parte (11-14 ani, respectiv 15-19 ani) si se vor acorda la sediul Shakespeare School din str. Dimitrie Racovita nr.11, sector 2, Bucuresti.
Directorul general al Shakespeare School, Adriana Alionte, a declarat ca va pregati pentru cei mai buni multe cadouri si un eveniment surpriza. Castigatorii acestui concurs de eseuri vor beneficia si de cursuri intensive de vara gratuite la Shakespeare School, in valoare de peste 340 lei…
“Succesul competitiei ne bucura enorm, tocmai datorita numarului mare de eseuri primite care au blocat practic serverul nostru. Am fost nevoiti sa prelungim inscrierile cu o zi, pana pe 6 mai. De aceea, vom anunta finalistii pentru fiecare dintre cele doua categorii de varsta in parte pe 25 mai. Cei mai talentati se vor intoarce acasa cu o valiza cu premii, iar restul participantilor cu un Certificat de Participare tocmai bun de inramat, dar si cu mandria de a fi participat la un concurs national de creatie in limba engleza. A fost o ocazie excelenta de a va pune in valoare creativitatea, cunostintele de limba engleza”, a spus Adriana Alionte.
Temele concursului de eseuri lansat de Shakespeare School au fost unele incitante si adecvate fiecarei varste in parte pentru elevii de gimnaziu, cum ar fi “Imagineaza-ti o calatorie de o zi in lumea eroului tau preferat!”, iar pentru liceeni “Rolul si viitorul site-urilor de social networking hi5 si Facebook”.
Participantii la aceasta competitie au avut sansa sa intre in cursa pentru una dintre scolile de vara de limba engleza din Anglia: Oxford,Cambridge sau St. Michael’s College.
“Multumim tuturor participantilor pentru ca au dovedit ca sunt fani ai limbii engleze si au avut curajul sa-si impartaseasca ideile creative cu noi, dar multumiri speciale dorim sa le acordam si profesorilor care i-au indrumat. Cu ajutorul sponsorilor nostri, dar si cu sprijinul Consiliului Britanic si al inspectoratelor scolare, profesorii din toata tara au fost informati de competitia de eseuri organizata de Shakespeare School”, a completat Alionte.
Cei mai talentati dintre elevi se vor cunoaste in cadrul selectiei finale ce se va face prin interviurile din 29-30 mai, la care vor fi chemati cei 15 finalisti.
Premierea celor mai bune eseuri se va face intr-un cadru festiv pe 10 iunie 2010 la sediul Shakespeare School din Str. Dimitrie Racovita nr.11, sector 2, Bucuresti, in prezenta partenerilor media, sponsorilor si a ziaristilor.
Centrul de instruire Shakespeare School a lansat pe 4 mai 2009 concursul de creatie in limba engleza “Shakespeare School Essay Competition” sub egida anului European al Creativitatii si Inovarii. La prima editie centrul a primit peste 200 de eseuri de la copii din toata tara.

Program: de luni pana vineri, intre orele 10.00 – 18.00
Sediul 1: str. Eufrosin Poteca nr. 42A, tel. 021/252.24.79
Sediul 2: Dimitrie Racovita nr. 11, tel. 021.316.17.40
E-mail: office@shakespeare-school.ro
Site: www.shakespeare-school.ro
Blog: http://blog.shakespeare-school.ro
office@shakespeare-school.ro
http://www.shakespeare-school.ro/concurs.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *