PIRATICA II – Întoarcere la Insula Papagalilor de Tanith Lee

Cartea a doua din Seria Piratica: alăturaţi-vă lui Art Blastside în cea de-a doua cutezătoare aventură din Largul Mării, în căutarea unei comori dispărute… şi în cea mai mare bătălie navală din toate timpurile. Art a dobândit titlul mamei sale, acela de PIRATICA, devenind cel mai admirat pirat din Anglia. Iar Anglia este fascinată de piraţi. Dar comoara care i-a fost smulsă din mâini încă-i face cu ochiul dinspre Insula Papagalilor… şi, astfel, vine vremea să reînceapă aventura în Largul Mării şi să încerce să revendice ceea ce aproape că-i aparţinuse.Alături de ea stă minunatul Felix Phoenix; în cale, însă, dincolo de mările sfâşiate de război, i se va ivi din nou ticăloasa şi monstruoasa Micuţă Aurie.
Artemesia Blastside, 17 ani
Poziţia – Cel Mai Admirat Pirat din Anglia.
Partener – Frumosul Felix Phoenix.
Vrăjmaş – Micuţa Aurie, un Monstru.
Ţinta inimii – recâştigarea Comorii Pierdute de Dincolo de Mările Sfâşiate de Război.
Traducere de Adrian Deliu
Preţ: 57,50 lei
ISBN: 978-973-128-160-5
Format: 12 x 16,5 cm
640 pagini

Tanith Lee se numără printre cei mai importanţi autori de literatură fantasy şi SF ai momentului. Celebra scriitoare de origine britanică a publicat până în prezent peste 80 de romane, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii, şi peste 200 de titluri de proză scurtă. Este câştigătoarea în nenumărate rânduri a World Fantasy Award. Locuieşte împreună cu soţul ei, scriitorul John Kaiine, pe coasta de sud-est a Angliei.

Din aceeaşi serie a mai apărut:

PIRATICA de Tanith Lee
Cartea întâi din seria PIRATICA
O încântătoare poveste despre Aventurile unei Fete Unice în Largul Mării

Acţiunea cărţii se desfăşoară într-o lume, într-un fel, paralelă cu Pământul.
Principalul personaj este o fată de 16 ani, Artemesia Fitz-Willoghby Weatherhouse, o elevă amnezică a Academiei Îngerilor pentru Tinere Domnişoare.
Într-o după-amiază de Crăciun, în urma unui accident în care se loveşte la cap, lui Artemesia îi revine memoria de la şase ani, când îşi petrecea viaţa pe un vas de piraţi condus de mama sa, Moly Faith, cunoscută drept Piratica. (De fapt, fiind vorba de un vas de mucava, căci mama sa era actriţă, jucând într-o piesă cu piraţi.) Dar Artemesia fuge din şcoală şi pleacă în căutarea „echipajului” pe care mama ei îl condusese până la moartea ei accidentală. Când îi găseşte pe actorii care formau „echipajul”, fata reuşeşte să le insufle credinţa că, de fapt, ei sunt piraţi adevăraţi,convingându-i să-şi ia în serios rolul şi făcându-i să creadă că aceasta era realitatea pură. De-acum, aventura poate începe, şi noul echipaj condus de o fată trece de îndată la atacul vaselor prin abordare sau viclenie, fără însă ca vreodată să primejduiască viaţa cuiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *