Pisica patrata, fotografii si desene

Pisica PatrataPisica Patrata inseamna street-art. Inseamna street-art romanesc. Inseamna street-art romanesc de calitate. Aceasta forma de arta se preteaza in egala masura pe zidurile cladirilor care au nevoie de pisica patrata pentru a nu se prabusi in indiferenta colectiva, cat si pe peretii eleganti ai unei galerii.

De regula, iarna pisica nu iese in strada, de aceea trebuie sa mergem in galerie pentru a o intalni.

Aceasta este si o perioada de evaluare. Selectia lucrarilor este facuta de catre autorul pisicii patrate – Alexandru Ciubotariu – care a strans lucrari realizate in ultima perioada, dar si schite si desene inedite, toate fatete ale aceluiasi personaj, Pisica Patrata. Chiar daca e vorba de stikere de cativa centimetri sau de murale de zeci de metri patrati, toate sunt reduse la dimensiuni miniaturale pentru a le creste valoarea, dar si pentru a reveni la forma initiala de la care au plecat, toate schitele avand dimensiuni mici.

Fie ca e vorba de lucrari intregi sau detalii, fie ca sunt inca vii pe strazi sau de mult scorojite de vreme, toate sunt acum in galerie. Ele nu sunt rezultatul unei activitati de “peste noapte”, ci rodul catorva ani de lucru. Desigur si peretii galeriei pot servi antrenamentului atat de necesar artistului care se exprima astfel, lasand si acolo o mica amprenta a … pisicii patrate.

Un refugiu din strada in galerie inapoi pe strada….

22 ianuarie – 12 februarie 2009 :: vernisaj: 22 ianuarie, ora 19.00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *