Georgios Sekofski la prima galerie de arta greceasca din Bucuresti

Melenia Art Gallery isi inaugureaza activitatea in Bucuresti miercuri, 28 ianuarie 2009, cu expozitia “Impotriva negrului total” semnat de artistul grec Georgios Sekofski. Tema expozitiei este dominata de culoare si de desen, care sunt marcate de sensibilitatea si de cultura artistului si care il ajuta sa se exprime mai bine pe sine, permitandu-i totodata spectatorului sa comunice mai profund cu artistul, sa ajunga sa-l cunoasca prin lucrarile sale.
Culoarea din picturile lui Georgios Sekofski ne face, potrivit spuselor profesorul sau, domnul P. Gravalos, ne face sa gandim, sa ne intrebam, sa comparam si sa ne ingrijoram. Cromatica peisajelor semnate de Georgios Sekofski vrea sa ne spuna, atragandu-ne privirille, “Vezi ce a fost, vezi ce exista si pastreaza-l in viata”.

Georgios Sekofski cauta adevarul atat in picturile sale, cat si in ale celorlalti confrati. Cautand adevarul, noi rezistam urateniei ce ne inconjoara, optic si acustic, si ameninta frumosul si, totodata, viata noastra. Taind sau arzand un copac este, pana la urma, ca si cum ai ucide o fiinta omeneasca. Prin lucrarile mele, vreau sa-i reamintesc privitorului mele ca frumusetea exista langa noi atata vreme cat o reperam, o privim si o protejam. Trebuie sa ne recapatam speranta in ciuda spiritului contemporan ce incearca sa ne convinga de faptul ca orice speranta e deja pierduta.

Perioada expozitiei: 28 ianuarie-28 februarie 2009
Orarul expozitiei: marti – vineri 12.00-19.00
Sambata: 11.00-15.00
Duminica si luni: inchis.

Melenia Art Gallery este prima galerie de arta greceasca din Bucuresti. Obiectivul sau este prezentarea celor mai buni artisti contemporani din Grecia si din alte tari straine care merita vazuti, promovati si apreciati la adevarata lor valoare.

Fundatia Culturala Greaca
Hellenic Foundation for Culture
Bd. Pache Protopopescu Nr. 7
CP 021403, Sector 2, Bucharest
Tel.: 004-021-31 049 90
Fax: 004-021-31 048 88
E-mail: info@hfc-bucharest.com
www.hfc-bucharest.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *