Pe locuri, fiti gata, povestim!

Pofta de povesti vine ascultand. Asa cred carturestenii care din doua in doua vineri (la Timisoara) si in fiecare vineri (la Cluj) pregatesc, cu “naravul” neschimbat de la inceput, seri de lectura pentru copii, la gura cestii de ceai. Suntem prea naivi daca gandim ca o poveste poate modela un copil? Zicem ca nu, si de aceea continuam programul “Poftesti povesti? Hai la Carturesti!”, inceput la Timisoara in toamna lui 2007, iar la Cluj un an mai tarziu. Cu perne colorate si povesti de soi bun, in anturajul altor copii ce indragesc cartile, va intampinam vineri, 23 ianuarie, de la ora 18, in librariile din Iulius Mall.

Chiar daca vremurile s-au schimbat, si odata cu ele preocuparile copiilor, o poveste buna ramane in continuare inegalabila. Mai ales cand vine de la un povestitor cu darul vorbei. Ideea de bine si rau, de purtare cuviincioasa si curajoasa, din basmele copilariei incepe sa-si faca loc printre ganduri. Prin urmare, e bine ca povestile sa nu lipseasca din programul saptamanal al unui copil. Daca e adevarat ca un mar pe zi te tine departe de doctor, la fel trebuie sa fie si cu o poveste bine aleasa: ar putea indeparta copilul de rau.
Ildiko Antal e pe mai departe vocea mestesugita a povestilor din Carturesti Timisoara. Iscusinta sa a trecut deja peste mari si tari. E absolut uimitoare! La Cluj, Andrea Bordas se cunoaste dupa vocea sa blanda si grija pentru copii (fara seaman)
Peste nu multa vreme, intre 9-15 februarie, la Timisoara, respectiv 9-15 martie, la Cluj, pe taramul Carturestiului din mall se va ivi un festival, al povestilor spuse in mai multe limbi. Timp de-o saptamana, Babilonul va fi recreat la Carturesti. Urmeaza “Ocolul pamantului in 80 de povesti”…

http://www.carturesti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *