Close to Home – au mai ramas doua zile pentru a vizita expozitia

O expozitie British Council sub auspiciile Consiliului Europei
Anul European al Dialogului Intercultural

9-22 ianuarie 2009
Muzeul National de Arta Contemporana, Galeria Etaj (Teatrul National Bucuresti)

Bucurestenii mai au la dispozitie doua zile in care pot descoperi semnificatiile fenomenului migratiei vazut prin ochii a opt artisti din Sud-Estul Europei si Marea Britanie. Inaugurata de British Council pe 9 ianuarie la Galeria Etaj 3/4 (Teatrul National Bucuresti), expozitia Close to Home isi va continua pe 22 ianuarie calatoria in Europa, plecand spre Sarajevo si Cracovia.

Close to Home este o expozitie de fotografie si video-instalatii realizata de un grup de opt artisti care exploreaza teme legate de migratie si dislocare ce se inscriu in preocuparile mai ample ale proiectului nostru Living Together. Expozitia isi propune sa investigheze prin mijloace proprii impactul pe care anumite comunitati de migranti il au asupra societatii locale si sa impulsioneze dezbaterile pe aceste teme.
“Proiectul Living Together are ca obiectiv imbunatatirea experientelor migrantilor si contribuirea la cresterea coeziunii comunitatilor. Expozitia Close to Home exploreaza tema migratiei si a Europei vazuta ca acasa, dar si a migrantilor aflati in cautarea stabilitatii, a sigurantei si a integrarii intr-o comunitate”, a declarat Liliana Biglou, director general British Council Romania.
Expozitia a fost lansata oficial la Belfast in mai 2008 in cadrul Cathedral Quarter Arts Festival, dupa care a fost itinerata la Thessaloniki, Sofia, Tbilisi, Yerevan si Bucuresti, urmand sa-si continue turul prin Europa la Sarjevo si Cracovia.
Expozitia cuprinde un important grupaj de lucrari al foto-jurnalistei de origine romana Dana Popa, stabilita la Londra, dar si ale altor artisti de renume international precum George Georgiou (Cipru), Gulsun Karamustafa (Turcia), David Creedon (Irlanda), Yuval Yairi (Israel), Ivor Prickett (Wales), Piruza Khalapyan (Armenia) si Sejla Kameric (Bosnia si Herzegovina). Ceea ce ii leaga pe cei opt artisti este conceptul de “acasa”, vazut fie ca un spatiu sau loc pe care il lasi in urma pentru a gasi unul nou, fie un spatiu in care te intorci.
In mod exceptional, in cadrul expozitiei publicul poate viziona o prezentare a fotografiilor realizate cu prilejul concursului foto “Surprinde Bucurestiul in imagini” desfasurat sambata, 13 decembrie, la Bucuresti.
Intrarea la expozitie este libera.
Expozitia din Bucuresti este realizata cu sprijinul Muzeului National de Arta Contemporana si al partenerului media, Time Out Bucuresti.

Pentru detalii suplimentare, va rugam sa o contactati pe Valeria Toma, PR Specialist British Council, la tel. 021 307 96 38, mobil 0722 022 147, fax 021 3079601, email valeria.toma@britishcouncil.ro.
Despre British Council
British Council este organizatia internationala a Marii Britanii pentru relatii culturale si educationale. Peste 7000 de angajati isi desfasoara activitatea in birourile, centrele de limba engleza, bibliotecile si centrele de informare si resurse din 110 tari din intreaga lume. British Council ofera oamenilor de pretutindeni o deschidere catre creativitatea si realizarile britanice si stabileste relatii durabile intre Marea Britanie si alte tari. Activitatea sa este axata in special pe domeniile educatie, societate civila si creatie. British Council este o organizatie apolitica ce se bucura de o stransa colaborare cu guvernul britanic. Pentru mai multe informatii despre activitatea British Council in Romania, vizitati: www.britishcouncil.ro

British CouncilTelefon +4 021 307 9600
Calea Dorobantilor 14Fax +4 021 307 9601
Bucuresti 010572E-mailcontact@britishcouncil.ro
RomaniaWebwww.britishcouncil.ro
contact@britishcouncil.ro
http://www.britishcouncil.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *