Politic (In)corect – Despre Romania, cu dragoste

Sambata viitoare, pe 28 noiembrie 2009, ora 13:00 – la Ceainaria Targului International Gaudeamus – Carte de invatatura – se lanseaza cartea Politic (in)corect – Despre Romania, dar cu dragoste. Fundatia Noi Citim isi invita cititorii la standul 393, la nivelul 7.70, pentru a afla mai multe despre Politic (in) corect – Despre Romania, dar cu dragoste, pentru a asculta povestea din spatele cartii si pentru a discuta liber cu autorii si cu invitatii acestora.

Dialog intre arhitectul Camil Roguski si doamna Monica Tatoiu, cartea isi propune sa intregeasca viziunea asupra trecutului recent din istoria Romaniei cu o perspectiva personala. Arhitectul Camil Roguski se lasa descusut cu naturalete de catre doamna Monica Tatoiu, depanand povesti despre personaje cunoscute ale politicii autohtone, dar si despre intamplari personale legate de contextul socio-politic.
Relatarile domnului Roguski, istoric prin atestarea timpului si a marturiei la diversele regimuri care s-au succedat in Romania ultimelor decenii, pornesc de la viata bunicului dumnealui, trecand prin cele doua Razboaie Mondiale si culminand cu instaurarea comunismului.
Cartea se adreseaza, in primul rand, tinerilor, in ideea de a evoca atmosfera unor lumi inaccesibile altfel cunoasterii lor empirice. Istoria unor memorii personale este adesea incarcata de o atmosfera pe care cartile clasice de istorie o pierd din vedere, iar acompaniamentul emotional al amintirilor este unul cat se poate de pretios n contextul nevoii de intelegere autentica a unor vremuri abia imaginabile pentru multi dintre noi.
Pentru mai multe detalii, vizitati www.politicincorect.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *