Povestea reala a unei iubiri interzise: Aziyade si Fantoma Orientului

Aziyade, unul dintre cele mai frumoase romane de dragoste scrise vreodata se continua cu Fantoma Orientului, acesta fiind un ultim omagiu adus aceleia care a fost stapana inimii lui.
Aziyade este un roman semi-autobiografic, bazat pe jurnalul tinut timp de trei luni de Pierre Loti. In el se regaseste povestea lui Loti, in varsta de 27 de ani implicat intr-o relatie intima ascunsa, cu o cadana. Desi Aziyade a fost una dintre multele cuceriri din viata aventuroasa a romanticului Loti, ea a fost dragostea vietii lui, acesta purtand tot restul vietii un inel de aur inscriptionat cu numele ei.
Aziyade, unul dintre cele mai frumoase romane de dragoste scrise vreodata se continua cu Fantoma Orientului, acesta fiind un ultim omagiu adus aceleia care a fost stapana inimii lui.
O exceptionala autobiografie a unui om extraordinar de interesant.
– Noel Perrin, Washington Post

Acest povestitor ale carui vorbe vrajesc boem, exotic si extraordinar de romantic si-a petrecut intreaga viata incercand sa scape de constrangerile vietii burgheze. Multe dintre cartile lui ofera amintiri pline de remuscari, atat de personale, atat de intime incat cititorul este uimit sa descopere o asemenea profunzime a sentimentelor. A calatorit pe Marile Sudului, in Asia si Orientul Mijlociu, a iubit cu pasiune profunda si libertate si a scris unele dintre cele mai frumoase romane si carti de calatorie. Atat adorat cat si blamat de societatea franceza, Loti a trait o viata despre care majoritatea romanticilor indraznesc doar sa scrie. Prin muzica, frumusetea si parfumul ce ii insotesc operele, Pierre Loti ramane unul dintre scriitorii francezi originali ai celei de-a doua jumatati a secolului XIX.
– Edmund Gosse, critic literar
distributie@tritonic.ro
Tel: +4 021 242 54 09
office@tkjpublishing.ro
http://www.tkjpublishing.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *