“Povesti pe doua roti”, prima carte cu povesti despre bicicleta

Asociatia Green Revolution, in parteneriat cu Raiffeisen Bank si Editura Tritonic, lanseaza joi, 1 august, prima carte cu povesti despre bicicleta -“Povesti pe doua roti – 27 de povesti cu si despre bicicleta”, un volum de povesti care promoveaza bicicleta ca stil de viata.

Evenimentul de lansare a cartii “Povesti pe doua roti” se va desfasura intr-un cadru de poveste, la Roaba de Cultura, din Herastrau, joi, 1 august, incepand cu ora 18:30. Intr-o forma prietenoasa si amuzanta, cele 27 de povesti cu si despre biciclete sunt scrise de scriitori, persoane publice, dar si oameni obisnuiti, care isi impartasesc amintirile lor, experientele memorabile despre aceeasi pasiune: bicicleta!
povesti-pe-doua-roti-prima-carte-cu-povesti-despre-bicicleta
“Mersul pe bicicleta creeaza amintiri si povesti frumoase care merita impartasite. Cu totii ne inveselim cand ne gandim la primele plimbari cu bicicleta. “Povesti pe doua roti” este o culegere de povesti si experiente, delicate si personale, care au ca personaj principal bicicleta. Am ales sa sustinem aceasta initiativa complementara programelor I’Velo si studentObike din dorinta de a dezvolta spiritul de comunitate in randul celor pasionati de pedalat”, a declarat Corina Vasile, Director, Directia Comunicare si Relatii Publice, Raiffeisen Bank.

“Se stie ca mersul pe bicicleta nu se uita niciodata, oricat de lungi ar fi pauzele. Prea multi au uitat insa sa mai incerce macar si acest mijloc de locomotie sau sa-i respecte pe cei care il folosesc. Cu cat am devenit mai urbani, cu atat stilul nostru de viata a ajuns sa fie mai toxic pentru noi insine: de la poluare si aglomeratie, pana la tot mai putina miscare. Sper ca povestile din aceasta carte, inclusiv povestea mea, sa le aduca aminte oamenilor de bicicleta, de frumusetea mersului pe doua roti, si sper sa le facem loc in orase, in mod decent si sigur, si biciclistilor”, a declarat Amalia Enache, prezentatoarea Stirilor Noptii de la Pro Tv.

“Ne bucuram sa punem alaturi oameni foarte diferiti ca profesii, ca preocupari, ca varste. Fie caăsunt amintiri sau texte de fictiune, randurile care urmeazaăsunt pline de candoarea șsi naivitatea copilariei, de perseverenta șsi

seriozitatea maturilor, de bunatatea șsi toleranta celor varstnici, de umor, de sperantațsi de iubire. Va invitam cu mare drag sa va bucurati de aceste povesti senzationale”, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Autorii celor 27 de povesti sunt urmatorii:

1.Oana Baluta – “Suroritatea bicicletelor: copilarie si maturitate, faraă adolescenta”ţă

2. Andreea Berechet – “Pedaland in afara timpului”

3. Adrian Ciubotaru – “De ce nu vreau sa mai plec de aici?”

4. Letitia Constantin – “Masura fericirii”

5. Renata Donica – “Amintiri pe douaăroti”

6. Amalia Enache – “Si-am pedalat, si-am pedalat!”

7. Roxana Farca – “Renuntarea la confort”

8. Aurasș Geambasu – “Multumesc bicicletei mele!”

9. Bogdan Hrib – “Bicicleta roz”

10. Ancura Ion – “Reactie… in lanţ!”

11. Anamaria Ionescu – “Sarmisegetusa in flacari!”

12. Ciprian Macesaru – “Lacul”

13. Memo – “Si bicicleta era… albastra”

14. Bogdan Miu – “Povestea bicicletei mele”

15. Tony Mott – “Victoria”

16. Alin Panc – “O bicicleta, doi biciclisti”

17. Laura Pascu – “Am agatat un caine. Alerga cu un stapan”

18. Ivan Patzaichin – “Bicicleta apelor”

19. Andra Pavel – “Lectie despre incredere”

20. Carmen Pavel – “Roabaă pe doua roti, dac-ar fi…”

21. Lysis Popisteanu – “Scurt inventar al mobilitatii absolute”

22. Monica Ramirez – “Asasini Eco”

23. Adina Speteanu – “Pedaland cu douaă picioare… stangi”

24. Vlad Stroescu – “Carciuma de pe Vacaresti”

25. Stelian Turlea – “Spre casa cu Charlie”

26. Lucia Verona – “Diva si bicicleta”

27. Wood Be Nice – “Atelier pe doua roti”

Despre Raiffeisen Bank :

Raiffeisen Bank Romania este o banca universala de top, care ofera o gama completa de produse si servicii financiare clientilor persoane fizice, IMM-uri sau corporatii. Raiffeisen Bank are o retea de 525 de agentii in toata tara care deserves aproximativ 2 milioane client persoane fizice, 105.000 de IMM-uri si 7.500 de companii.

Despre Green Revolution :

Green Revolution, fondata in martie 2009, este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. Green Revolution dezvolta proiecte variate, care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectful fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat.

Mai multe detalii pe: www.ivelo.ro

One thought on ““Povesti pe doua roti”, prima carte cu povesti despre bicicleta”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *