Povestitorii de la Sosea

Sunt carti care te-au uns pe suflet… Pe autorii lor acum ii poti asculta citind, comentand, descriindu-si obsesiile si tabieturile literare la seria de lecturi publice de la MTR, Povestitorii de la Sosea. Dincolo de traducerile in strainatate, cei mai pretuiti scriitori romani se intalnesc luna de luna, la Clubul Taranului, cu publicul lor dintai, cel mai drag, cel de acasa. Asculta-i citind, intreaba-i multe si marunte.

Marti, 16 iunie, la ora 19, va fi intalnirea cu Lucian Dan Teodorovici si Florin Lazarescu. Moderator: Simona Sora.

Lucian Dan Teodorovici va citi din cea mai recenta carte a sa, Celelalte povesti de dragoste, publicata la Editura Polirom.
Cartea contine unsprezece texte care pot functiona atat ca proze de sine-statatoare, cat si ca niste secvente ale unui roman a carui tema centrala este ratarea dragostei. Iar ratarea se desfasoara pe mai multe planuri, fiecare dintre povesti aducand cu sine o nuanta in plus, o idee in plus pentru a contura intregul.
Lucian Dan Teodorovici a mai publicat pana in prezent: Circul nostru va prezinta, Atunci i-am ars doua palme, Cu putin timp inaintea coborarii extraterestrilor printre noi.

Florin Lazarescu va citi la Clubul Taranului fragmente din Lampa cu caciula, publicata tot la Editura Polirom. Cartea este o selectie din povestirile scrise de autor in ultimii zece ani, reunite sub titlul celei mai cunoscute dintre acestea, Lampa cu caciula, care a fost ecranizata in 2006, in regia lui Radu Jude si care a obtinut peste 30 de premii la festivaluri internationale.
Povestirile construiesc o carte despre copilarie, despre inocenta pierduta a lumii contemporane. Fiecare personaj (indiferent daca e vorba despre copilul care isi duce impreuna cu taica-su televizorul la reparat sau despre cel ce merge pe jos pana la balci pentru a vedea Balena Goliat, despre paznicul de iaz care e prieten cu un crap ori despre batrana ce se imbata asteptand intoarcerea fiului sau de la puscarie) traieste intr-un scurt timp o adevarata aventura, o drama ori o comedie acestea reusind sa fie totodata firesti, umane, dar si spectaculoase.
Florin Lazarescu a mai publicat: Cuiburi de vasc, Ce se stie despre ursul panda si Trimisul nostru special.

http://www.muzeultaranuluiroman.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *