Purtatorul de Cuvant si Comunicarea Eficienta Politie Mass-Media – Christian Ciocan

Cartea “Purtatorul de Cuvant si Comunicarea Eficienta Politie Mass-Media” este girata de Asociatia Europeana a Directorilor de Comunicare, are referinte critice din partea Comitetului National Roman de BIOETICA al UNESCO, are la baza prevederi legale in vigoare in Romania si principii de PR, face referire si la experienta altor organizatii – NATO (purtatorul de cuvant oficial si purtatorul de cuvant delegat) – Politiile din Los Angeles si Chicago.

Christian Ciocan este membru cu drepturi depline al ASOCIATIEI EUROPENE A DIRECTORILOR DE COMUNICARE (EACD) de la inceputul anului 2010 si va participa in perioada 30 iulie 1 iulie la Summitul European al Directorilor de Comunicare de la Bruxelles, fiind totodata, invitat personal de catre Presedintele EACD – Dr. Herbert Heitmann sa ia parte in calitate de membru al bordului EACD la prezentarea rapoartelor generale anuale ale activitatii departamentelor din conducerea ASOCIATIEI.

De asemenea, Christian Ciocan va participa cu mai multe proiecte personale implementate deja in Romania la prima editie a Digital Communication Award, ce se va desfasura in 30 septembrie la Berlin.

“Intr-o societate democratica moderna institutiile publice trebuie sa comunice, sa fie deschise dialogului, sa transmita informatii coerente, utile, de interes publicului. In acest context, rolul Purtatorului de cuvant devine esential, el fiind acela care trebuie sa coordoneze intreaga activitate de comunicare si PR a intitutiei respective, sa asigure o relatie deschisa si stransa cu mass-media prin care sa informeze corect cetatenii/publicul.
Autorul acestui ghid Domnul Christian Ciocan raspunde perfect cerintelor de performanta mai sus mentionate, reusind prin abilitatile sale profesionale de exceptie si de nivel european sa asigure vizibililtate, increderea cetatenilor si reputatie la varf pentru institutia ce o reprezinta Politia, diferentiind-o, in mod unic de alte institutii publice din Romania. Astfel ca, acest ghid realizat de un profesionist de inalta clasa in comunicare precum Dl. Ciocan, reprezinta un suport real pentru perfectionarea celor interesati in domeniul relatiilor publice.”

Sofia ZAINEA, Coordonator Regional
ASOCIATIA EUROPEANA A DIRECTORILOR DE COMUNICARE (EACD)

“Din alt punct de vedere, ghidul Dlui. Ciocan este cu atat mai valoros cu cat un astfel de instrument lipsea cu desavarsire iar orice apropriere a unui document similar dintr-o alta tara nu ar fi reusit sa mizeze pe ceea ce este caracteristic Romaniei (de exemplu, legislatia romaneasca si contextul socio-cultural).
Altfel spus, realizarea acestui ghid deschide calea nu doar catre profesionalizarea purtatorilor de cuvant din cadrul Politiei Romane, ci si inspre initierea unor dezbateri publice despre ce inseamna dreptul la viata privata, despre ce inseamna interesul public si cu ce este diferit acesta de interesul publicului, despre etica si comportament profesional in jurnalismul de investigatie. De asemenea, el este relevant si ca prim pas inspre realizarea unor studii fundamentate teoretic si practic despre managementul activitatilor specifice politiei, printre care si cea de relatii cu publicul, etica purtatorilor de cuvant din institutiile publice si etica mass-media.”
Cristian Ducu, Director Executiv Centrul de Cercetare in ETICA APLICATA,
Membru al Comitetului National Roman de BIOETICA al UNESCO

Cartea a fost distribuita gratuit, in scop stiintific, catre toate inspectoratele de politie din Romania, catre toate sectoarele si sectiile de politie din Bucuresti, catre primarii, prefectii si presedintii consiliilor judetene, precum si, tuturor membrilor Comisiilor de Aparare din Senat si Camera Deputatilor.

“In relatia institutie publica cetatean nu trebuie sa mai existe bariere in comunicare.
Astfel, sa comunici in conditiile legii este o obligatie si nu o optiune.
Sa comunici corect si sa te faci inteles este o arta.
Pentru toate acestea, dar nu numai, voi incerca sa prezint cateva din solutiile la indemana unui purtator de cuvant in scopul eficientizarii activitatii de relatii publice, pentru imbunatatirea imaginii unei institutii asa cum este Politia.
Fara pretentia de a detine adevarul in mod exhaustiv, imi doresc ca precizarile din aceasta carte sa fie utile tuturor celor interesati.” – Christian CIOCAN

Christian Ciocan
0757123456
christian.ciocan@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *