Raspunsul Editurii Adevarul Holding la comunicatul transmis de Fundatia Culturala Ideea Europeana

Editura Adevarul Holding a luat act, cu surprindere, de acuzatiile gratuite formulate de catre doamna Aura Christi in numele Fundatiei Culturale Ideea Europeana.

Editura Adevarul Holding a actionat cu buna intentie si atunci cand a incercat sa obtina drepturile de traducere de la doamna Janina Ianosi, precum si atunci cand a semnat contractul cu traducatorul Ghenadi Strungar. Astfel, in acest moment, editura Adevarul Holding se afla in posesia unui contract perfect legal prin care a cumparat drepturile de traducere in cele mai corecte conditii si conform practicilor uzuale.

Daca Fundatia Culturala Ideea Europeana sau doamna Janina Ianosi are o problema cu traducerea operei “Memorii”, o poate rezolva direct cu traducatorul, dar fara a implica, in vreun fel, numele editurii noastre. Precizam ca “Memorii” reprezinta doar doua dintre cele 15 volume care compun Colectia de opere complete Lev Tolstoi, lansata de Editura Adevarul Holding in cadrul targului de carte Gaudeamus.

Adevarul Holding isi rezerva dreptul de a cere daune morale si materiale celor care au folosit numele editurii Adevarul Holding in conflicte care nu ne privesc.
Departamentul Juridic al Adevarul Holding va studia, in perioada urmatoare, modul in care va formula aceste pretentii in justitie.
De asemenea, pretindem Fundatiei Culturale Ideea Europeana sa nu foloseasca numele Adevarul Holding in aceasta speta.

One thought on “Raspunsul Editurii Adevarul Holding la comunicatul transmis de Fundatia Culturala Ideea Europeana”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *