Veniti la intalnirea cu Mos Craciun la Biblioteca Ion Creanga!

Biblioteca Ion Creanga va invita la intalnirea cu trimisul Mosului care a promis sa aduca turta dulce (si vinul fiert pentru cei mari), la filme cu ceai si lansari de carte.

Va asteptam pe 12 decembrie, la orele 16.00, la vernisajul expozitiei “Mos Craciun pe gaura cheii” cu ilustratii de carte, felicitari si obiecte decorative originale pentru mici si mari realizate de graficiana Valeria Voicu. noi am pregatit artificiile, bradul, cozonacul si vinul fiert cu scortisoara. ATENTIE, NU VA UITATI PE GAURA CHEII! INTRATI!

Pe 13 decembrie, la ora 10.30, va invitam alaturii de Luiza Oana Grosu la un recital din versurile pentru copii “Printre gize si culori”, la care participa copiii de la Gradinita nr.23. Tot aici se va lansa si culegerea “Perdeaua de fum” de Valentin Radulescu. Vor fi expuse icoane pe sticla realizate de Ecaterina Mihai. Vor cuvanta Ion Machidon, Elena Calugaru Baciu, Liviu Zamfirescu

In perioada 15 – 19 decembrie, incepand cu ora 16.00, tu alegi filmul si piesa de teatru, noi pregatim decorul si ceaiul cald.

Biblioteca va propune o selectie de filme si piese de teatru romanesti de vazut, realizate in diferite perioade, in viziuni regizorale diferite.

– “Glissando” de Mircea Danieluc (dintre premiile obtinute: premiul pentru interpretare masculina Stefan Iordache si premiul pentru imagine – Calin Ghibu)

– “Un bulgare de huma” (un film inchinat lui Ion Creanga) si “Padureanca” (inspirat din nuvela cu acelasi titlu de Ioan Slavici) in regia lui Nicolae Margineanu

– “Atunci i-am comandat pe toti la moarte” – Sergiu Nicolaescu (ecranizare dupa nuvela “Moartea lui Ipu” de Titus Popovici)

– “Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii”, un film de Cristian Mitulescu.

– “O scrisoare pierduta” in regia lui Liviu Ciulei

– “Gaitele” de Alexandru Kiritescu – regia si adaptarea Nae Cosmescu.

– “Visul unei nopti de iarna” de Tudor Musatescu, regia si adaptarea Dan Necsulea.

Biblioteca Ion Creanga
Str.Christian Tell nr.10
Sector 1
Repere: Piata Romana, Biserica Amzei
Tel. 212.78.06
www.bmms.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *