Seri de Poveste: actori si vedete TV se intalnesc la Carturesti pentru a citi povesti celor mici

Intre 12 si 21 decembrie Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, Carturesti si Teatrul Ion Creanga ii asteapta pe copii, parinti, bunici sa impodobeasca sarbatorile cu povesti. In fiecare seara, incepand cu ora 18.30, in libraria Carturesti din Arthur Verona 13, personalitati indragite si actori cunoscuti vor reinvia eroii basmelor si ii vor purta pe taramuri fermecate, citindu-le copiilor din carti celebre in cadrul proiectului Seri de poveste.

Proiectul se afla la cea de-a doua editie si a pornit din dorinta de a-i apropia pe copii de carti si de povestile nemuritoare care au fascinat generatii intregi, provocand televizorul si internetul la un duel cu puterea imaginatiei si cuvantul rostit. Prima editie s-a bucurat de foarte mult succes si numerosi oameni de televiziune si artisti ne-au fost alaturi.
Anul acesta si-au anuntat participarea: Ada Milea, Mircea Albulescu, Ion Lucian, Marian Ralea, Alina Darian, Virgil Iantu, Alessandra Stoicescu, Andrei Zaharescu, Mara Panaitescu, Alexandra Halic, Mihai Verbitchi, Sandu Mihai Gruia si multi altii. Inconjurati de carti si invaluiti de atmosfera sarbatorilor de iarna, mai multe generatii de povestitori si ascultatori vor sta la povesti sorbind o cana calda de cacao cu lapte. Povestile vor redeveni astfel limbajul comun in care generatiile dialogheaza, isi transmit valori si creeaza continuitate.
Serile vor fi intregite de atelierele de creatie unde cei mici vor invata sa deseneze printese si printi, cai inaripati, vrajitoare si balauri furiosi. Pe 21 decembrie editura Vellant va oferi carti de povesti si trupa Dell’Arte va prezenta spectacolul Poveste din nord.
Proiectul a fost realizat cu sprijinul Class Living, Pointmax, HeartMates Studio, Radio Itsy Bitsy, 121.ro, port.ro, editura Vellant, trupa Dell’ Arte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *