Revolutionary Road la Vellant

Revolutionary Road, primul si cel mai premiat roman al scriitorului american Richard Yates, a aparut la Vellant, in traducerea lui Bogdan Perdivara.

Inclus in 2005 de revista Time pe lista celor mai bune romane de limba engleza din 1923 pana in prezent, Revolutionary Road spune povestea destramarii unei casnicii. Un cuplu frumos, talentat si promitator, Frank si April Wheeler sunt plictisiti de lumea monotona a suburbiei si viseaza sa-si schimbe viata. Richard Yates surprinde cu luciditate si finete cum decizia celor doi de a-si urma visul duce la tradare si tragedie.

Romanul a fost redescoperit recent de cititori datorita ecranizarii de succes in regia lui Sam Mendes: Nonconformistii (2008). Filmul primit foarte bine atat de public, cat si de critici ii are in rolurile principale pe Leonardo DiCaprio si Kate Winslet si a fost nominalizat la Oscar, Globul de Aur sau Premiile BAFTA.

Revolutionary Road a primit elogiile presei si ale mediului literar, fiind laudat de mari nume ale literaturii contemporane, precum Nick Hornby, Julian Barnes, Tennessee Williams sau Kurt Vonnegut.

Richard Yates s-a nascut in 1926, in Yonkers, New York. Cand avea numai 3 ani, parintii sai au divortat, el si sora sa ramanand in grija mamei. A servit in armata americana in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a scris texte publicitare pentru Remington Rand Corporation si, pentru o scurta perioada in anii 60, a scris discursurile senatorului Robert Kennedy. Revolutionary Road este primul sau roman, nominalizat in 1962 la National Book Award. Este autorul a alte opt lucrari, printre care romanele A Good SchoolThe Easter Parade si Disturbing the Peace, si a doua colectii de nuvele, Eleven Kinds of Loneliness si Liars in Love.

Editura Vellant
Ocolului 20, sector 2,
cod 020624, Bucuresti
(T) (004) 021 211 77 41

office@vellant.ro
http://www.vellant.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *