Roman SF pornind de la Anna Karenina

O versiune complet noua a romanului lui Lev Tolstoi “Anna Karenina”, in care vor aparea si roboti si androizi, va fi lansata de Quirk Books, un publisher american care a avut un mare succes cu volumul “Mandrie, prejudecata si zombie“, informeaza The Guardian. Pentru a marca 100 de ani de la trecerea in nefiinta a celebrului autor rus Lev Tolstoi, editura Quirk Books va lansa in luna iunie un volum in care clasica poveste tragica a Annei Karenina se desfasoara intr-o lume distopica a robotilor si calatoriilor interstelare. Ca si in versiunea originala, noul roman va urmari relatiile dintre Anna si Vronski, Levin si Kitty, dar nu in Rusia secolului XIX, ci intr-o lume SF.
Poetul american Jay Parini, autor al romanului “The last station”, dupa care a fost realizat filmul omonim si care prezinta ultimele zile din viata lui Tolstoi, a declarat ca “autorul ar fi oripilat de felul in care opera sa a fost schimbata doar pentru amuzament”.
” (Tolstoi, n.r.) nu era un om cu simtul umorului. De fapt, era destul de posomorat, dupa cum arata ultimele sale eseuri”, a mai spus Parini.
Totusi, el si-a exprimat speranta ca noua versiune ar putea sa ii determine pe unii cititori sa lectureze si versiunea originala a cartii.
Cartea “Mandrie, prejudecata si zombie”, o adaptare a autorului Seth Grahame-Smith, dupa clasicul roman al lui Jane Austen, publicata tot de Quirk Books, in aprilie anul trecut, s-a situat pe locul al treilea in topul bestseller-urilor New York Times.
Acest roman a stat la baza unui film cu acelasi nume, in care actrita Natalie Portman va juca rolul lui Elizabeth Bennett.
implinirea a 100 de ani de la moartea celebrului scriitor rus Lev Tolstoi, autor al romanului “Anna Karenina”, va fi marcata in toata lumea anul acesta, prin noi traduceri ale operelor sale, dar si prin lansarea in Europa a unui film despre viata sa.
Lev Tolstoi a fost un scriitor rus considerat de critici ca fiind unul dintre cei mai importanti romancieri ai lumii. Alaturi de Fiodor Dostoievski, Tolstoi este unul dintre scriitorii de seama din timpul perioadei cunoscute ca varsta de aur a literaturii ruse, inceputa in 1820, cu primele opere ale lui Puskin, si incheiata in 1880, cu ultimele lucrari ale lui Dostoievski.
Operele sale “Razboi si pace” si “Anna Karenina” au avut o influenta hotaratoare asupra dezvoltarii romanului la nivel mondial, iar credintele si ideile sale filosofice si estetice, expuse de-a lungul vietii prin celelalte opere, sunt reunite si cunoscute sub denumirea de “tolstoism”. Creatia sa epica se impune prin capacitatea de cuprindere, adancimea viziunii, acuitatea observatiei sociale si psihologice, sentimentul tragicului si umanului.

O versiune cu androizi a romanului “Anna Karenina”, de Tolstoi, va fi lansata in iunieLONDRA (MEDIAFAX) – O versiune noua a romanului lui Lev Tolstoi “Anna Karenina”, in care vor aparea si roboti si androizi, va fi lansata de Quirk Books, un publisher din SUA, care a avut un mare succes cu volumul “Mandrie, prejudecata si zombie”, informeaza editia electronica a publicatiei The Guardian.Pentru a marca 100 de ani de la trecerea in nefiinta a celebrului autor rus Lev Tolstoi, editura Quirk Books va lansa in luna iunie un volum in care clasica poveste tragica a Annei Karenina se desfasoara intr-o lume distopica a robotilor si calatoriilor interstelare.Ca si in versiunea originala, noul roman va urmari relatiile dintre Anna si Vronski, Levin si Kitty, dar nu in Rusia secolului XIX, ci intr-o lume SF.Poetul american Jay Parini, autor al romanului “The last station”, dupa care a fost realizat filmul omonim si care prezinta ultimele zile din viata lui Tolstoi, a declarat ca “autorul ar fi oripilat de felul in care opera sa a fost schimbata doar pentru amuzament”.” (Tolstoi, n.r.) nu era un om cu simtul umorului. De fapt, era destul de posomorat, dupa cum arata ultimele sale eseuri”, a mai spus Parini.Totusi, el si-a exprimat speranta ca noua versiune ar putea sa ii determine pe unii cititori sa lectureze si versiunea originala a cartii.Cartea “Mandrie, prejudecata si zombie”, o adaptare a autorului Seth Grahame-Smith, dupa clasicul roman al lui Jane Austen, publicata tot de Quirk Books, in aprilie anul trecut, s-a situat pe locul al treilea in topul bestseller-urilor New York Times.Acest roman a stat la baza unui film cu acelasi nume, in care actrita Natalie Portman va juca rolul lui Elizabeth Bennett.implinirea a 100 de ani de la moartea celebrului scriitor rus Lev Tolstoi, autor al romanului “Anna Karenina”, va fi marcata in toata lumea anul acesta, prin noi traduceri ale operelor sale, dar si prin lansarea in Europa a unui film despre viata sa.Lev Tolstoi a fost un scriitor rus considerat de critici ca fiind unul dintre cei mai importanti romancieri ai lumii. Alaturi de Fiodor Dostoievski, Tolstoi este unul dintre scriitorii de seama din timpul perioadei cunoscute ca varsta de aur a literaturii ruse, inceputa in 1820, cu primele opere ale lui Puskin, si incheiata in 1880, cu ultimele lucrari ale lui Dostoievski.Operele sale “Razboi si pace” si “Anna Karenina” au avut o influenta hotaratoare asupra dezvoltarii romanului la nivel mondial, iar credintele si ideile sale filosofice si estetice, expuse de-a lungul vietii prin celelalte opere, sunt reunite si cunoscute sub denumirea de “tolstoism”. Creatia sa epica se impune prin capacitatea de cuprindere, adancimea viziunii, acuitatea observatiei sociale si psihologice, sentimentul tragicului si umanului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *