Romania la Targul International de Carte de la Ierusalim

In perioada 15 – 20 februarie 2009, la International Convention Center / Binyanei HaUma va avea loc cea de-a 24-a editie a Targului International de Carte de la Ierusalim. Standul Romaniei este organizat de Institutul Cultural Roman din Tel Aviv, in parteneriat cu Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National – Directia Relatii Internationale si cu sprijinul Ambasadei Romaniei in Statul Israel.

Invitati: scriitorii Petru Cimpoesu, Radu Aldulescu, Dan Lungu si Gabriel Chifu, artistul plastic Ioana Ursa, din partea Clubului Ilustratorilor de Carte din Romania, Lucia Toader, coordonator al programului ‘Burse pentru traducatori straini’ al Centrului National al Cartii, Bogdan-Alexandru Stanescu, directorul editorial al filialei Bucuresti a Editurii Polirom.

In afara de evenimentele organizate la stand (dezbateri literare, lansari de carte, lecturi publice, expozitie de ilustratie de carte pentru copii) si de participarea la discutiile din cadrul Cafenelei Literare, ICR organizeaza doua evenimente dedicate publicului israelian de limba romana: o intalnire cu reprezentantii Editurii Hasefer din Romania (13 februarie 2009, orele 11:00, B-dul Shaul Hamelech nr. 8, et. 6) si o masa rotunda consacrata literaturii romanesti actuale si a impactului ei asupra vietii culturale din Romania de azi (20 februarie 2009, orele 11:00, biblioteca Cinematecii din Ierusalim, Derech Hebron nr. 11). Intalnirile sunt organizate in colaborare cu Asociatia Scriitorilor Israelieni de Limba Romana (ASILR) si respectiv Cercul Cultural din Ierusalim.

La standul romanesc se vor pune la dispozitia publicului israelian materiale informative despre activitatea Institutului Cultural Roman: programul “Cantemir”, burse si rezidente artistice, TPS – Translation and Publication Support Program etc.

Pentru detalii suplimentare:
www.icrtelaviv.org
www.jerusalembookfair.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *