Prezentare de carte: Razboiul reginelor, Blestemul manuscrisului

Tritonic Editorial Grup va invita la prezentarea volumelor “Razboiul reginelor” de Oana Stoica Mujea si “Blestemul manuscrisului” de Bogdan Hrib. Evenimentul va avea loc la Pitesti, vineri, 6 februarie, orele 14, restaurantul Corul Vanatorului.

Razboiul reginelor

“Satul Ziar’ fusese caminul Yassunei pana in momentul in care satenii vor sa o prinda si sa o ucida. Tanara realizeaza ca toata viata a fost diferita, iar secretele originilor ei incep sa iasa la iveala. Dupa ce afla ca este o elfa, porneste in cautarea familiei sale.
Romanul devine o calatorie initiatica in care Yassuna va primi ajutor din partea conducatorilor diferitelor tinuturi de care ea nu auzise pana in acel moment: pitici, zane, elpizi, sperieni si alte personaje fantastice.
Scriitura este una ce debordeaza de imaginatia specifica literaturii fantasy, autoarea construind de la zero o alta lume, cu personaje complexe si diverse, cu problemele si bucuriile ei, cu obiceiurile ei, cu pendulari intre normalul si ciudateniile acesteia. Asa se face ca atunci cand ridici ochii din paginile romanului, trebuie sa te reobisnuiesti cu “normalitatea” si lumea in care traiai inainte de a deschide filele acestei carti.”

Blestemul manuscrisului

“Intemeierea Tarii Romanesti, luptele pentru independenta, marile mistere ale istoriei, iubiri interzise, aliante secrete, crime si executii… Opt secole de istorie in umbra misteriosului Manuscris al Papei, un manuscris blestemat sa nu poata fi citit niciodata…
Simultan alternand episoadele din trecut, in zilele noastre, Stelian impreuna cu politia romana, franceza si germana incearca sa dea de urma ultimei copii a manuscrisului, pierdut in 1945 langa Budapesta, readus la Bucuresti si furat din nou din BCU in zilele Revolutiei…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *