”Scrierile de la Marea Moarta si originile crestinismului” de Jean Danielou – O noua aparitie la editura Herald

Editura Herald lanseaza in cadrul colectiei Fiat Lux lucrarea “Scrierile de la Marea Moarta si originile crestinismului” de Jean Danielou. Problema originilor crestinismului, analizata de eruditul teolog in cartea sa “Biserica primara (de la origini pana la sfarsitul secolului al treilea)” este reconsiderata in lucrarea de fata prin prisma uimitoarelor descoperiri de la Marea Moarta.

Manuscrisele apartinand comunitatii eseniene de la Marea Moarta au rezolvat numeroase probleme la care exegeza nu a putut da raspunsuri satisfacatoare: trecutul Sf. Ioan Botezatorul, data exacta a Pastelui, originea ierarhiei, vocabularul Sfantului Ioan si originea gnosticismului. Aceste scrieri ne informeaza asupra mediului in care s-a nascut crestinismul si ne arata multe lucruri pastrate din aceasta perioada istorica.
Lucrarea lui J. Danielou reinnoieste imaginea traditionala pe care o avem despre inceputurile crestinismului si completeaza cadrul in care viata lui Hristos si inceputurile Bisericii s-au desfasurat. In sfarsit, ne face sa intelegem mai bine originalitatea si caracterul unic al crestinismului insusi.

Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati la:
Tel: 021.319 40 60 , 021.319 40 61
Fax: 021.319 40 59
Mob: 0744.888.388, 0745.050 020
office@herald.ro
http://www.edituraherald.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *