Se cauta 12 bibliotecari inimosi

Care vor sa faca un pas inainte pentru modernizarea sistemului de biblioteci din Romania!

Centrul Mortenson pentru Programe Internationale de Formare a Bibliotecarilor (The Mortenson Center for International Library Programs) si Fundatia IREX anunta lansarea Programului de Training pentru Lideri si Inovatori, care are ca scop formarea unui nucleu de profesionisti cu impact pozitiv asupra dezvoltarii bibliotecilor publice.

Prin acest program, 12 bibliotecari romani vor fi expusi la serviciile de excelenta ale unora dintre cele mai bune biblioteci din Statele Unite. Bibliotecarii care vor participa la acest program vor invata cum sa utilizeze tehnologiile moderne pentru extinderea serviciilor de acces public si cum sa stranga relatiile intre comunitatile locale si bibliotecile publice.

Programul se va desfasura in luna martie a anului 2011, pe o perioada de 3 saptamani, in cadrul Bibliotecii Universitatii Illinois, cea mai mare biblioteca academica a unei universitati publice de pe teritoriul Statelor Unite.

Programul se adreseaza persoanelor cu experienta in administrarea, organizarea sau coordonarea unor departamente sau servicii/activitati in cadrul bibliotecilor publice, care datorita pozitiei ocupate sunt in masura sa realizeze schimbari in bibliotecile in care lucreaza si totodata sa sprijine implementarea acestor schimbari in alte biblioteci publice din regiune. Candidatii pot proveni atat din bibliotecile judetene, cat si din bibliotecile publice municipale, orasenesti si comunale.

Toate informatiile necesare privind procesul de aplicatie si selectie se gasesc pe pagina noastra de internet,www.biblionet.ro .
Prin programele pe care le initiaza, Centrul Mortenson pentru Programe Internationale de Formare a Bibliotecarilor cauta sa intareasca legaturile internationale intre biblioteci si intre bibliotecarii din intreaga lume, indiferent de pozitia geografica sau de accesul la tehnologie.

Incepand cu anul 1991, mai mult de 800 de bibliotecari din 90 de tari au participat la programele de dezvoltare profesionala ale Centrului Mortenson. Intr-o prima faza, aceste programe se adresau unor nevoi generale, dar ulterior au inceput sa fie create programe pentru a raspunde nevoilor specifice ale unui grup sau ale unei tari, permitand astfel Centrului Mortenson sa lucreze cu biblioteci din tari ca: Africa de Sud, China, Columbia, Costa Rica, El Salvador, Georgia, Ghana, Guatemala, Haiti, Nicaragua, Nigeria, Rusia, Tanzania, Uganda sau Vietnam.

Pentru detalii va rugam contactați Fundația IREX: Monica Grecu, Specialist Relatii Publice, 0730 620 498,mgrecu@irex.ro
mgrecu@irex.ro
http://www.biblionet.ro

One thought on “Se cauta 12 bibliotecari inimosi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *