120 ani de la nasterea scriitoarei Agatha Christie

Astazi se implinesc 120 ani de la nasterea  scriitoarei Agatha Christie.

In ultimii ani in magazinele Diverta s-au vandut peste 13.000 de carti, cele mai vandute cinci titluri fiind: MISTERUL TRENULUI ALBASTRU, UCIGASUL ABC, CRIMA LA VICARIAT, CRIMA DIN MESOPOTAMIA si CEI CINCI PURCELUSI.

Recomandare Diverta

Jurnalul secret. Agatha Christie

Cand Agatha Christie a murit in 1976, la varsta de 85 de ani, devenise cea mai populara autoare a lumii. Cu vanzari de peste 2 miliarde de exemplare in intreaga lume, ea obtinuse imposibilul – mai mult de o carte publicata anual incepand cu anii 1920, fiecare devenind un bestseller. Fiind atat de prolifica, multi au sustinut chiar ca avea o memorie fotografica. Era adevarat? Sau in cei 55 de ani de activitate, Christie a recurs la metode mai lumesti de planificare a ingenioaselor crime din romanele sale?

Dupa moartea lui Rosalind, fiica Agathei Christie, la finalul anului 2004, a iesit la iveala o mostenire remarcabila – 73 de volume scrise de mana autoarei. Desi era cunoscuta existenta lor, aceste caiete fusesera in mare parte ignorate, probabil din cauza faptului ca scrisul atat de celebru al Agathei Christie era atat de greu de descifrat. Dar cand arhivarul John Curran a inceput sa descifreze caietele, a devenit evidenta dimensiunea si importanta acestei adevarate comori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *