Se lanseaza cartea pentru copii ”De-a avangarda”

Seria proiectelor culturale realizate cu sprijinul REHAU continua si in 2010 cu lansarea cartii pentru copii De-a avangarda joi, 4 martie, ora 11.00 la sediul MNAR. Nenumarati artisti si manifestari culturale s-au bucurat pana acum de sustinerea REHAU. Desemnat castigator al premiului REHAU SEE Arts Education Award Kids need the arts every day acordat de Grupul REHAU cu sprijinul KulturKontakt Austria, MNAR contribuie prin derularea acestui proiect la dezvoltarea departamentelor educative ale muzeelor si la educarea copiilor in sensul promovarii artei in randul acestora.

Sa intelegem arta. Acesta este obiectivul pe care cartea pentru copii cu varste cuprinse intre 6 si10 ani si-l propune. Acest concept de produs este o premiera pentru MNAR si completeaza activitatile si materialele educative pe care muzeul le ofera deja publicului.

De-a avangarda este o carte interactiva despre arta, in special despre curentele de avangarda, adaptata pentru intelegerea celor mici , adica un joc care mijloceste intalnirea copiilor cu picturile a patru artisti avangardisti romani expusi in Galeria Nationala: Victor Brauner, Marcel Iancu, Hans Mattis-Teutsch si Max Hermann Maxy. Parcurgand paginile cartii realizate in conditii grafice excelente copii afla informatii despre artisti si creatiile lor, despre forme si culori.

Acest eveniment reprezinta pentru cei mici o ocazie de a se manifesta ca niste artisti. Elevii de la scoala Anastasia Popescu din Bucuresti vor desena, picta sau realiza colaje direct in carte si, folosindu-si imaginatia, atentia si observatia, vor putea sa rezolve diverse joculete si sa realizeze un afis, o pagina de revista, o pictopoezie, o sceneta sau un manifest.

Editia rezultata in urma acestui prim proiect nu va fi destinata comercializarii, ci va fi distribuita in scolile cu care MNAR colaboreaza in mod curent, de specialistii in educatie ai muzeului care vor prezenta cartea, invitand apoi elevii la muzeu pentru a se familiariza si mai mult cu avangarda artistica .

Organizator: MNAR
Sponsor unic: REHAU
Cu sprijinul: KulturKontakt Austria, Friends of National Museum of Art of Romania

http://www.rehau.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *