Se numea Sarah – in lectura Maiei Morgenstern

Joi, 17 februarie, incepand cu ora 18.30, la libraria Humanitas Kretzulescu, editura Litera va aduce in atentie cartea Se numea Sarah, de Tatiana de Rosnay, in lectura indragitei actrite Maia Morgenstern.
In calitate de vorbitor, ne va fi alaturi scriitorul Bedros Horasangian. Irina Ilie, redactorul coordonator al seriei de LITERAtura, va fi gazda evenimentului. Seara de lectura se va incheia cu o sesiune de autografe.

Prezentarea cartii:

Paris, iulie 1942: Sarah, o fetita evreica in varsta de zece ani, este arestata in toiul noptii, impreuna cu parintii ei, de politia franceza, dar nu inainte de a-şi incuia fratele in ascunzatoarea lor secreta, convinsa fiind ca se va intoarce dupa numai cateva ore pentru a-l elibera.

Paris, mai 2002: Julia, o jurnalista americana, stabilita de multi ani la Paris şi maritata cu un francez, trebuie sa scrie un articol despre razia de la Vel’ d’Hiv, cu ocazia comemorarii a şaizeci de ani de la acest eveniment de trista amintire in istoria Frantei. In timpul investigatiei sale, Julia descopera intamplator o serie de secrete de familie adanc ingropate, care o leaga de Sarah, şi simte nevoia de a reconstitui destinul tragic al fetei. Pe masura ce se adanceşte in trecutul ei, lucrurile pe care le afla o tulbura şi o fac sa-şi puna intrebari cu privire la propria existenta.

Se numea Sarah este povestea induioşatoare a doua familii unite de un secret teribil, dar şi o tulburatoare pagina de istorie: Tatiana de Rosnay descrie un episod real din Franta aflata sub ocupatie şi rupe tacerea care inconjoara un subiect dureros, uneori chiar tabu, din istoria francezilor.

Cel mai bine vandut autor francez din Europa in 2010, o carte publicata in 36 de tari şi vanduta in peste 3 milioane de exemplare!

Cumpara cartea de aici!

2 thoughts on “Se numea Sarah – in lectura Maiei Morgenstern”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *