”Armata Salvarii”, de Abdellah Taia

Abdellah Taia, singurul scriitor arab castigator al Premiului Flore, este tradus in Romania. Cartea, “Armata Salvarii”, va fi lansata luni, 14 februarie, in Art Jazz Club. Luni, 14 februarie 2011, de la ora 18:00, in Art Jazz Club din Bucuresti, are loc lansarea romanului “Armata Salvarii”, de Abdellah Taia.

Cartea este prima traducere in limba romana a acestui autor si face parte din colectia de fictiune “Zohra” a Editurii IBU.

Invitati la evenimentul de lansare sunt Cristina Bazavan, redactor-sef TABU, Florin Buhuceanu, presedintele Asociatiei ACCEPT si Alexandru Matei, eseist si critic literar.

“Armata Salvarii”, roman autobiografic semnat de scriitorul marocan Abdellah Taia, este o marturie curajoasa si emotionanta despre descoperirea propriei identitati, intr-o societate islamica traditionala.

Abdellah Taia este singurul scriitor arab care a avut curajul sa-si declare public homosexualitatea. In 2010, acesta a fost distins cu prestigiosul Premiu Flore, fiind primul autor arab care a primit aceasta distinctie.

Romanul a aparut cu sprijinul Ambasadei Frantei la Bucuresti si poate fi gasit deja in librarii.

One thought on “”Armata Salvarii”, de Abdellah Taia”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *