Selectie de lucrari stiintifice Editia I 2010 – Programul de Promovare a Tinerilor Cercetatori

Editura Lumen anunta prima sesiune de selectie de lucrari stiintifice pentru Programul de Promovare a Tinerilor Cercetatori in perioada 1 martie – 1 aprilie. Sunt asteptate lucrari spre a fi publicate in volume individuale sau colective in domenii precum asistenta sociala, sociologie, filosofie, psihologie, stiinte sociale, juridice, politice sau in stiintele educatiei, etc.

Programul de Promovare a Tinerilor Cercetatori este o componenta a Programului de Promovare a Cercetarii ce are ca scop principal promovarea excelentei stiintifice in randul cercetatorilor atat din Romania cat si din strainatate.
Programul de Promovare a Tinerilor Cercetatori se va desfasura in anul 2010 pe parcursul a 2 sesiuni, prima dintre ele fiind deschisa autorilor in perioada 1 martie 1 aprilie. Acest program se adreseaza tinerilor cu varsta de pana in 40 ani care nu au titlul stiintific de doctor dar care activeaza in domeniul cercetarii stiintifice sau au activitate didactica, profesori in invatamantul preuniversitar, preparatori, asistenti universitari, lectori fara titlul de doctor, cercetatori in diverse institutii de cercetare sau alte categorii de profesionisti in domeniile socio-umane care desfasoara si activitati de cercetare, atat la nivel national, cat si la nivel international. In aceasta sectiune pot fi publicate cercetari proprii, referate sustinute in cadrul programului doctoral sau diferite rapoarte de cercetare.
Va reamintim ca pentru cercetatorii si cadrele universitare cu titlul de doctor cat si pentru tinerii inscrisi in programele doctorale in etapa de finalizare a cercetarii se primesc in continuare aplicatii pentru Programul Lumen Academic.
Domeniile de referinta pentru Programul de Promovare a Tinerilor Cercetatori sunt cele socio umane si indeosebi asistenta sociala, sociologie, filosofie, stiinte juridice, stiintele educatiei, stiinte politice, marketing si economie, PR si comunicare, psihologie, teologie, integrare europeana, filologie lingvistica, istorie. Pentru prima data in acest program sunt asteptate si lucrari in domeniile: stiintele vietii biologie, medicina, ecologie si agronomie si stiinte ale pamantului geografie, geologie.
Acest program se desfasoara in baza principiului cofinantarii, Asociatia Lumen putand acoperi intre 30% si 60% din costurile totale aferente editarii cartii. Selectia lucrarilor se face de catre un comitet de referenti in baza principiului Blind Peer Review. Referentii Editurii Lumen sunt cercetatori cu titlul stiintific de doctor sau doctoranzi, provenind din universitati, institute de cercetare sau organizatii nonguvernamentale, din tara si din strainatate, editura noastra asigurandu-se astfel de competentele referentilor pentru fiecare domeniu de analiza in parte.
Sunt asteptate lucrari atat in limba romana, in limba engleza cat si in limba franceza. Mentionam ca lucrarile in limba engleza ce vor fi selectate in urma procesului de Peer Review vor avea prioritate la publicare. Autorii care au mai publicat la Editura Lumen nu vor mai fi supusi procesului de Peer Review.
Pentru inscrierea la Programul de Promovarea a Tinerilor Cercetatori autorii sunt asteptati sa trimita un rezumat al cartii atat in limba romana cat si in limba engleza, pentru a fi supus procesului de Peer Review, si in masura posibilitatii intreg volumul pentru a putea fi supus procesului de evaluare editoriala, impreuna cu un CV si o Scrisoare de Intentie, in care aplicantii sunt invitati printre altele sa-si argumenteze preferinta de a publica la Editura Lumen. Pentru autorii care doresc sa-si publice lucrarea de licenta sau cea de disertatie este obligatoriu trimiterea unui referat din partea coordonatorului de lucrare sau din partea unui alt cadru didactic din aceeasi universitate. Materialele sunt asteptate pe adresa de email edituralumen@gmail.com pana la data de 1 aprilie cu mentiunea PENTRU PROGRAMUL DE PROMOVARE A TINERILOR CERCETATORI.
In ceea ce priveste regulile editoriale si Strategia Editoriala Lumen 2010 autorii sunt invitati sa consulte informatiile de pe site-ul Editurii Lumen www.edituralumen.ro la categoria Strategie Editoriala Editura Lumen 2010.
Pentru mai multe informatii privind Programul de Promovare a Tinerilor Cercetatori precum si despre celelalte programe editoriale ale Editurii Lumen va asteptam pe site-ul nostru www.edituralumen.ro precum si la adresa de mail edituralumen@gmail.com.

Dr. Antonio SANDU Presedinte Asociatia Lumen
Simona PONEA Manager PR

www.edituralumen.ro
www.asociatialumen.ro
www.librariavirtuala.com

Simona Ponea
0742804286
Antonio Sandu
0740151455
www.edituralumen.ro
edituralumen@gmail.com
edituralumen@gmail.com
http://www.edituralumen.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *