SERILE PRIETENILOR LA MUZEUL ZAMBACCIAN

Asociaţia Prietenii Muzeului Naţional de Artă al României îşi propune atragerea de noi prieteni, persoane fizice sau companii care să susţină efortul de sprijinire a celei mai importante instituţii muzeale din ţară.

În acest sens, azi, 14 octombrie, orele 18.00, în sălile Muzeului Zambaccian se lansează Serile Prietenilor la Muzeul Zambaccian. Programul va consta în organizarea de întâlniri ale prietenilor muzeului cu personalitaţi din domeniul artei şi culturii româneşti şi europene. Participarea se face numai pe bază de programare la numerele de telefon 021 231 55 17, 0762 215 800 sau la email friends@art.museum.ro. Numar limitat de locuri.

Prima “Seară a Prietenilor” îl va avea drept invitat pe domnul Romeo Hagiac, fost asistent personal al colecţionarului Krikor H. Zambaccian. Domnia sa ne va purta în lumea “Conului Zambacu”, povestindu-ne întâmplări din viaţa celui care s-a ataşat atât de mult de această ţară încât a decis să-i doneze colecţia sa de artă alcătuită din 310 lucrări (picturi, sculpturi, lucrări de grafică, piese de mobilier). Muzeul K.H.Zambaccian a fost inaugurat în locuinţa colecţionarului special amenajată în acest scop, actualul sediu al muzeului care îi poartă numele. Colecţia de artă a lui Krikor H. Zambaccian (1889-1962), un adevărat mecena al artelor în perioada interbelică, se distinge în special prin calitatea deosebită a lucrărilor de artă românească de la sfârşitul secolului al XIX-lea pînă la mijlocul secolului al XX-lea. Acestora li se alătură lucrări semnate de nume mari ale picturii franceze, precum Cézanne, Matisse, Renoir, Pissarro, Sisley, Derain, Utrillo sau Marquet.

Programul va continua în lunile următoare, cu un ciclu de prelegeri despre arta franceză, prima având loc pe data de 11 noiembrie. Acestea vor fi susţinute în limba franceză de către domnul Stephane-Jacques Addade, expert, membru al Camerei Europene a Experţilor de Artă. Tema prezentată va fi Jacques Emil Blanche ou l’oeil musical şi va oferi viziunea unui specialist asupra procesului creaţiei artistice până în cele mai mici detalii şi nuanţe.

***
Mulţumim membrilor şi colaboratorilor noştri care au contribuit la realizarea acestui nou proiect.

Asociaţia Prietenii Muzeului Naţional de Artă al României este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în anul 1998 în scopul susţinerii morale şi financiare a Muzeului Naţional de Artă al României. Până în prezent, a reuşit să finanţeze peste 20 proiecte destinate muzeului, dintre care: ●Euroart, al cărui obiectiv l-a reprezentat asigurarea unor bune condiţii de vizitare a muzeului şi pentru persoanele cu handicap locomotor ●Mobilier pentru Galeria de Artă Europeană ●Uniforme destinate personalului aferent galeriilor de artă ●Tipărirea ghidurilor pentru mai multe galerii ●Mobilier şi panouri de prezentare la Muzeul Colecţiilor de Artă ●Echipamente de măsurare a umidităţii în Galeria de Artă Veche Romanească ●Aparatură de încălzire pentru Sala Tronului ●Programe educative destinate copiilor, adulţilor şi familiilor ●Audio ghidul portabil

Str. Muzeul Zambaccian 21A, Sector 1, Bucuresti
Tel: 021 231 55 17; 0762 215 800; Fax: 021 231 55 16
E-mail: (Adresa de email este ascunsa din motive de securitate); Website: www.friendsnmar.ro;

www.friendsnmar.ro

One thought on “SERILE PRIETENILOR LA MUZEUL ZAMBACCIAN”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *