Sigmund Freud, Despre psihanaliza

Editura Herald lanseaza in cadrul colectiei Terapia lucrarea: Despre psihanaliza de Sigmund Freud. Despre psihanaliza reprezinta prima expunere a teoriilor lui Freud, acesta straduindu-se sa vorbeasca in prelegerile sale pe limba unui public cultivat, insa fara orientare medicala. Iata deci, de ce cartea de fata se adreseaza unui public larg, punandu-i la dispozitie mijloacele de care are nevoie pentru a patrunde in arcanele psihanalizei.

Lucrarea trateaza despre traumele psihice, isteria, tratamentul cathartic, refularea si rezistenta, conflictul psihic, simptomul, principiul determinismului mental, visele, complexele patogene, sexualitatea infantila, libidoul, perversiunea sexuala, complexul lui Oedip, nevrozele, arta, transferul, sublimarea – cateva dintre cele mai importante contributii aduse de psihanaliza.

Sondand misteriosul taram al inconstientului, Freud dezvaluie noi fatete ale naturii umane, reusind sa instaureze psihanaliza ca stiinta de sine statatoare, eliberand-o de sub aripa biologiei si anatomiei. Impactul pe care Freud il are si astazi asupra multiplelor metode terapeutice este de netagaduit. Terapiile de toate orientarile, fie ca sunt mai moderne, de tip CBT, psihoterapia rational-emotiva, analiza tranzactionala, fie ca este vorba de Gestalt sau Bodywork, toate au fost si sunt influentate de parintele psihoterapiei, Sigmund Freud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *