Simbolul pierdut, Dan Brown, din 11 ianuarie in librarii

Dan Brown Simbolul Pierdut
Dan Brown Simbolul Pierdut

Cel mai asteptat thriller semnat DAN BROWN – SIMBOLUL PIERDUT -, aparut in limba romana la Editura RAO, vine in toate librariile din tara incepand din 11 ianuarie. Romanul continua aventurile profesorului Robert Langdon, dupa “Codul lui da Vinci” si “Ingeri si Demoni” si este dedicat simbolurilor masoneriei.

“Simbolul pierdut”, disponibil in limba romana incepand din 10 decembrie 2009 numai pe baza de tichet de precomanda, va fi prezent in toate librariile din Romania in 11 ianuarie 2010, cu o saptamana mai devreme fata de data stabilita anterior pentru 18 ianuarie 2010. Aceasta initiativa raspunde numarului impresionant de cerceri inregistrate la RAO, in ultima perioada, din partea fanilor lui Dan Brown.

Celmai cautat thriller almomentului SIMBOUL PIERDUT, de Dan Brown a aparut in limba romana la Editura RAO in frumoasa colectie RAO CLASS. Volumul pastreaza matrita copertei originale elegant codificata si ne ofera o incursiune fascinanta in lumea tainica a masoneriei. Actiunea cartii, desfasurata in incaperile, tunelurile si templele secrete din Washington D.C., se indreapta intr-un ritm ametitor spre un final cu totul surprinzator.
Simbolul pierdut il are drept protagonist pe fascinantul profesor de simbologie de la Universitatea din Harvard, Robert Langdon, pe care l-am cunoscut in “Codul lui da Vinci” si “Ingeri si demoni”, romane publicate anterior de Editura RAO.

Subiectul

Romanul este o cursa uluitoare prin lumea simbolurilor si a codurilor masonice care traverseaza intreaga istorie a capitalei americane, de aceasta data, la fel de bogata in simboluri ancestrale precum capitalele europene decodificate in romanele anterioare din aceasta serie a lui Dan Brown Paris, Roma si Londra. Aflat acum in cautararea simbolului pierdut, Robert Langdon se lanseaza alert in operatiunea de salvare de la moarte a unui vechi prieten, un mason respectabil, Peter Solomon, si o cunoaste pe sora acestuia Catherine, o cercetatoare redutabila in domeniul noeticii stiinta noua dedicata studiului gandurilor umane si fortei acestora. Timpul actiunii se concentreaza in 12 ore de neuitat, presarate, dupa reteta unica marca Dan Brown, cu repere si explicatii encicliopedice care traverseaza istoria omenirii. De altfel, suntem avertizati, inca de la inceput, ca toate ritualurile, informatiile stiintifice, operele de arta si monumentele la care se face referire in roman sunt reale. De la arhitectura Capitoliului ori a Obeliscului, la Cifrul francmasonic, de la puterea gandurilor, la cele mai secrete descoperiri stiintifice legate de potentialul studiului acestora in evolutia umanitatii, se tese o poveste inedita, pregatind un final surprinzator suspendat intre stiinta si credinta.

Pregatirea

Pregatirea romanului a durat 6 ani, timp in care o documentare foarte laborioasa si talentul innascut al lui Dan Brown si-au reconfirmat suprematia in industria editoriala mondiala. Rezultatul un thriller de exceptie, asa cum se asteptau toti specialistii, care a inregistrat deja cele mai mari tiraje initiale din lume si cifre de vanzari spectaculoase inca din 14 septembrie, data aparitiei editiei in limba engleza. Sau, asa cum declara autorul, o carte pe care mi-ar placea sa o citesc.
Anuntat initial cu un alt titlu, “Cheia lui Solomon”, noul roman este astfel conceput incat sa devina rapid un bestseller.

Autorul

DAN BROWN s-a nascut pe 22 iunie 1964 si a crescut in Exeter, New Hampshire, SUA, fiind cel mai mare dintre cei trei copii ai lui Constance si Richard G. Brown. Dupa ce a absolvit liceul Phillips Exeter Academy in 1982, Brown a frecventat cursurile Colegiului Amherst, finalizate in 1986 cu o dubla specializare, in spaniola si in engleza. In 1993, Brown a devenit profesor de limba engleza la Phillips Exeter, dar a predat si cursuri de limba spaniola la Scoala Lincoln Akerman. In 1996, Brown a renuntat la catedra pentru a deveni scriitor cu norma intreaga.
Dan Brown a schimbat conceptia asupra a tot ceea ce inseamna bestseller. El a devenit un fenomen mondial. A reusit sa sparga tipare si sa transforme tulburatoarele enigme ale omenirii in literatura de mare succes. Recordul inregistrat este uimitor si in cazul Romaniei.
Dan Brown a scris prima sa carte la 5 ani, dictand-o mamei sale, si considera ca are scrisul in sange. Cred ca am fost un copil timid. Am crescut fara televizor. Aveam un caine si mergeam in Muntii Albi in timpul verii, unde nu aveam prieteni. Si pur si simplu ma jucam de-a v-ati ascunselea cu cainele meu si aveam probabil cativa prieteni imaginari. Insa consider ca m-am descurcat.
De acelasi autor, au aparut in limba romana, la editura RAO, romanele “Codul lui da Vinci”, “Ingeri si demon”, “Fortareata digitala”, “Conspiratia”.

On line

“Simbolul pierdut” are deja un site dedicat www.simbolulpierdut.ro unde pot fi consultate cele mai recente informatii despre volum si despre Dan Brown. Editura RAO administraza si pagina de facebook Dan Brown Romania dedicata celebrului autor.

Caracteristici roman:

Titlu: Simbolul pierdut
Autor: Dan Brown
Traducere de Adriana Badescu
Fictiune / Thriller / Colectia: RAO CLASS / 480 p.
ISBN: 978-973-54-0139-9
Pret volum: 59.99 lei (din 11 ianuarie 2010, in librarii)

Parteneri media

Europa FM
Jurnalul National
UNICA

http://www.raobooks.com

3 thoughts on “Simbolul pierdut, Dan Brown, din 11 ianuarie in librarii”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *