Roman distins cu PREMIUL ORANGE – AM TRAIT VREMURI MODERNE de Linda Gran

Plin de un umor tăios, de ironii savante şi de un acut simţ al ciocnirilor culturale… – Independent on Sunday

Suntem în aprilie 1946. O tânără coafeză din cartierul londonez Soho se îmbarcă spre Palestina, unde se adună evrei din toată Europa, unii refugiaţi, alţii doar idealiști, cu gândul să înceapă o viaţă nouă într-o ţară nou-constituită. În strălucitorul și cosmopolitul oraș Tel Aviv, totul pare cu putinţă — o nouă identitate pentru toţi, un nou tip de evreu, de femeie —, totul pare perfect realizabil.
Evelyn, care se pricepe la deghizări, se reinventează pe acel tărâm al tuturor posibilităţilor. Ajunsă într-o lume unde pasiunea se împletește cu idealismul, ea se îndrăgostește de Johnny, care o introduce în miezul unui joc dintre cele mai primejdioase.

Iată o evocare a unor vremuri de formidabil optimism şi speranţă, când un nou Ierusalim se voia construit în plin deşert. Linda Grant construieşte o temă grandioasă dintr-o multitudine de observaţii
mărunte, parcă făcute la microscop… O scriitoare de mare talent. – Polly Toynbee

Documentat, inteligent… vital, original. – The New York Times

Traducere din limba engleză de ADINA şi GABRIEL RAŢIU
ISBN: 978-973-102-238-3
Format: 13×20 cm, 304 pagini
Preţ: 39,90 lei

De aceeaşi autoare:

Rochia cea nouă
Roman finalist MAN Booker Prize 2008

Plasat în Londra anilor ’70, Rochia cea nouă este un roman subtil şi sensibil despre hainele cu care alegem să ne îmbrăcăm, personalităţile în care ne înveşmântăm şi cum acestea ajung să ne definească.

Traducere din limba engleză de Alexandra Muşat
ISBN: 978-973-102-179-9
Format: 13 x 20 cm ; 432 pagini
Preţ: 39,90 lei
Colecţia: Maeştrii LEDA

LINDA GRANT s-a născut la Liverpool, în 1951, într-o familie de imigranţi evrei de origine rusă şi polonă. A studiat engleza la Universitatea din York şi şi-a luat masteratul la Universitatea McMaster din Canada. În 1985, a revenit în Marea Britanie şi a lucrat ca jurnalist la ziarul The Guardian, unde a avut propria-i rubrică. Primul ei roman, The Cast Iron Shore (1996), a obţinut premiul David Higham pentru beletristică şi a fost finalist la Premiul pentru Ficţiune al ziarului The Guardian; cel de-al doilea, When I Lived in Modern Times (Am trăit vremuri moderne, 2000) a fost distins cu premiul Orange pentru beletristică pe anul 2000. Linda Grant este şi autoarea a numeroase lucrări de nonficţiune, care s-au bucurat la rândul lor de numeroase distincţii: Sexing the Millennium: A Political History of the Sexual Revolution (1993); Remind Me Who I Am, Again (1998); The People on the Street: A Writer’s View of Israel (2006), The Thoughtful Dresser (2009). Cel mai recent roman al autoarei, The Clothes on Their Backs, finalist la Premiul Man Booker pe anul 2008, a fost publicat de Editura LEDA în acelaşi an cu titlul Rochia cea nouă.

Grupul Editorial Corint a luat fiinţă în 2004, prin reunirea sub o singură siglă a editurilor Corint, Leda, Runa şi Corint Junior. Aflate în al doilea deceniu de activitate în domeniul cărţii, editurile componente oferă cititorilor peste 400 de titluri anual, în domenii de o mare diversitate: de la manuale şcolare la dicţionare, atlase şi tratate, lucrări de medicină, istorie, geografie, geopolitică, IT, carte pentru copii şi tineret etc.

www.ledabooks.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *