Simfonia lupului de Marius Daniel Popescu la Editura Humanitas

La symphonie du loup, romanul de debut al lui Marius Daniel Popescu, a câştigat la începutul acestui an prestigiosul premiu „Robert Walser”. Acest trofeu literar decernat din 1978 de către municipalitatea oraşului Biel/ Bienne va fi înmânat în mod oficial scriitorului român pe 12 aprilie.

Romanul Simfonia lupului este alcătuit din 146 de povestiri, dezvoltate pe mai multe voci narative. Acestea se împletesc într-o poveste autobiografică care ne poartă atât în România partidului unic, cât şi în Elveţia actuală, traversând experienţa mai multor generaţii, culturi, spaţii şi epoci istorice.

La Institutul Francez se organizează astăzi, 24 martie 2008, la ora 13.00 o întâlnire cu autorul la care participă Carmen Muşat, Alexandru Muşina, Lidia Bodea (director general al Editurii Humanitas), Doina Ioanid si Fanny Chartes. Moderatorul discuţiilor va fi Ovidiu Şimonca.

În urmă cu câteva zile Editura Humanitas a obţinut drepturile de traducere în limba română de la Editura José Corti, a deja celebrului roman La symphonie du loup de Marius Daniel Popescu. EDITURA HUMANITAS
Piata Presei Libere 1, corp C, etaj 1, sector 1, Bucuresti

Georgiana Albu
PR Executive
Editura Humanitas
www.humanitas.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *