Stalpi de sare – Fadia Faqir

Doua femei inchise intr-un spital de boli mintale din Iordania, in timpul si dupa Mandatul Britanic, isi impartasesc vietile. Maha, victima a violentei politice, vede cum englezii ii ucid omul iubit; iar Um Saad cedeaza in fata umilintei cand sotul ii aduce acasa o femeie mai tanara. Dincolo de apriga lupta pentru supravietuire intr-o societate dominata de barbati, se intrezareste totusi ideea unui viitor in care toate acestea vor ramane o simpla amintire.

O scriitura puternica si deosebita, care imbina istoria recenta a Iordaniei cu permanenta opresiune sociala si politica a femeilor arabe. The Sunday Times

 

 

stalpiO sclipitoare scriitoare iordaniana Malcolm Bradbury

FADIA FAQIR, scriitoare iordaniano-britanica, universitar, cunoscuta si ca aparatoare a drepturilor omului, s-a nascut la Amman, in 1956. Creatia sa cuprinde romane – Nisanit (1987), Ma numesc Salma (2007, publicat si in limba romana in anul 2008 la Editura Leda), nuvele, piese de teatru, eseuri si lucrari de specialitate dedicate conditiei femeii in tarile arabe. In prezent, traieste in Marea Britanie, unde preda literatura araba la Universitatea din Durham.

 

Cumpara cartea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *