Stephenie Meyer, acuzata de plagiat

Stephenie Meyer, autoarea romanelor Twilight Saga (Amurg), a fost acuzata ca s-a inspirat pentru cea de-a patra carte din aceasta serie din volumul unei romanciere mai putin cunoscute, informeaza TMZ.com. Scriitoarea Jordan Scott a trimis o scrisoare editurii care publica volumul “Breaking Dawn”, cel de-al patrulea din seria “Amurg/ Twilight”, cerand-i sa opreasca publicarea cartii, deoarece ea contine “asemanari uimitoare si substantiale” cu propriul ei roman, intitulat “The Nocturne”. In aceasta scrisoare foarte detaliata, Jordan Scott afirma ca romanul ei a fost publicat in 2006, cu doi ani inainte de lansarea romanului “Breaking Dawn”, si ca nu este o coincidenta faptul ca multe scene sunt aproape identice.

Ambele romane contin cate o scena sexuala intre doi tineri casatoriti, cate o scena in care o femeie este bolnava deoarece este insarcinata cu un copil care poseda “puteri malefice” si cate o scena in care este descrisa moartea sotiei personajului principal.

In opinia lui Jordan Scott, dialogurile din toate aceste trei scene, dar si din altele, sunt extrem de asemanatoare.

Un purtator de cuvant al scriitoarei Stephenie Meyer a declarat pentru TMZ ca “acuzatia potrivit careia romanul «Breaking Dawn» de Stephenie Meyer s-ar inspira din romanul unei scriitoare, Jordan Scott, este complet nefondata”. “Nici Stephenie Meyer si nici avocatii ei nu cunosc aceasta scriitoare si nu au auzit de romanul ei, inainte de aceste acuzatii”, a mai spus purtatorul de cuvant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *