Cărţile lui Sam McBratney vin în România

ghici-cat-de-mult-te-iubesc-sam-mcbratney„Ghici cât de mult te iubesc”, cea mai nouă carte lansată de editura Cartea Copiilor, este primul volum al lui Sam McBratney tradus în limba română. Cartea spune, cu delicateţe şi umor, povestea iepuraşului Căstănuţă-cel-Mic, care încearcă să-i arate lui Căstănuţă-cel-Mare cât de profundă este dragostea ce i-o poartă.

     «Ghici cât de mult te iubesc» este o premieră atât pentru editura Cartea Copiilor, cât şi pentru întreaga piaţă de carte din România. Suntem onoraţi să fim primii care aduc micilor cititori una dintre cărţile magice scrise de Sam McBratney, o poveste care, cu siguranţă, va fascina prin emoţia transmisă şi prin candoare. Pe viitor, vom încerca să aducem copiilor români şi alte titluri ale binecunoscutului autor”, subliniază Alexandru Călin, Director Cartea Copiilor. 

     „Ghici cât de mult te iubesc” este o poveste pe care fiecare părinte a trăit-o imediat ce copilul său a învăţat să vorbească destul de bine. Plin de sensibilitate, dar şi amuzant, jocul dinainte de culcare dintre iepuraşii Căstănuţă-cel-Mic şi Căstănuţă-cel-Mare (care poate fi înzestrat ori cu rolul tatălui, ori cu al mamei) încurajează o relaţie profundă şi caldă între copil şi părinte. Ilustraţiile Anitei Jeram întregesc atmosfera poveştii, contribuind la farmecul dialogului dintre cei doi iepuraşi.

     Irlandezul Sam McBratney a scris, în peste 30 de ani de carieră, aproximativ 50 de lucrări dedicate copiilor. Visul lui a fost să devină scriitor şi, astfel, a abordat diverse genuri literare, de la nuvele SF până la piese de teatru radiofonice. Succesul a venit în 1994, o dată cu publicarea în Marea Britanie a cărţii “Ghici cât de mult te iubesc”. De atunci, volumul s-a vândut în peste 18 milioane de exemplare în întreaga lume, iar în 1995 a fost nominalizat pentru premiul “Cartea anului” în Statele Unite.

     Cartea, recomandată copiilor între 2 şi 6 ani, este disponibilă  pe site-ul editurii – www.carteacopiilor.ro, la preţul de 24 lei, precum şi în librăriile Cărtureşti, Humanitas şi în celelalte librarii mari din ţară. 
 
 

Despre Cartea Copiilor

Editura Cartea Copiilor este o editură  tânără, care, din 2007, oferă  micilor cititori români cărţile unora dintre cei mai populari autori şi ilustratori internaţionali. Editura Cartea Copiilor a tradus titluri clasice din literatura pentru copii a lumii, cărţi consacrate de-a lungul deceniilor, cum ar fi seria iepuraşului Miffy, de Dick Bruna, sau “Omida mâncăcioasă” a lui Eric Carle. Editura îşi propune să aducă în România şi titluri recente, ce reflectă tendinţele contemporane în literatura pentru copii: abordarea unor teme legate de cunoaşterea de sine şi responsabilitate, dezvoltarea spiritului civic, la care se adaugă ilustraţiile ce au ca scop educarea şi dezvoltarea gustului pentru artă. Mai mult, Cartea Copiilor oferă celor mici jucării de pluş, puzzle-uri, jocuri sau planşe de colorat cu personajele lor preferate din cărţile editurii, toate disponibile la http://carteacopiilor.ro/catalog.php. 

 

One thought on “Cărţile lui Sam McBratney vin în România”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *